812146-een-jaar-in-moestuin
meer info
 
812146-een-jaar-in-moestuin

Een Jaar in de Moestuin

door Floor Korte
De schrijfster vertelt: Mijn eerste boek kwam precies na 5 jaar moestuinervaring uit. In dit tweede boek neem ik je aan de hand, per maand, mee de moestuin in. Het boek staat vol ervaringen uit de moestuin die je zelf toe kunt passen op jouw manier. Het boek is een “journal”, een boek waarin je met veel praktische informatie door de zes seizoenen in de moestuin wordt geleid. Het is een soort werkboek met veel vrije notitieruimte, zodat je er ook je eigen creativiteit in kwijt kunt. Je vindt er veel checklistjes, to-do lijstjes en veel tips. Het is een handzaam boekje, waardoor je er makkelijk met de moestuin in kan. Het bevat een insteekhoes achterin en een elastiek om alles bij elkaar te houden. Daarbij is er ruimte genoeg om dit journal meerdere jaren te gebruiken, terwijl het toch gestructureerd blijft.
Mijn missie: heel veel mensen motiveren en stimuleren ook een moestuin te starten.

Meer achtergrond over Floor Korte:
Waar komt mijn moestuininteresse vandaan?
Ik kwam in 2013 met moestuinieren in aanraking door mijn zus. Ik kreeg van haar een aantal tomatenplantjes en ik wist in eerste instantie echt niet wat ik ermee aan moest. Planten verzorgen kon ik toen wel. Dat was ook wel te zien aan mijn studentenkamertje. Deze was in een jaar tijd omgetoverd tot een soort jungle vol planten. Ik hou van groen en dat maakt me heel erg blij merkte ik, dus die tomatenplanten zouden me ook wel lukken. Nadat ik het eerste jaar faalde met deze planten probeerde ik het dat jaar erna gewoon nog eens en dat was een groot succes. Hier begon het moestuinvirus bij mij dan ook.

De plantjes zien groeien en ze verzorgen en het bezig zijn met de natuur gaven me zoveel rust in mijn drukke, bezige leven. Naast het tuinieren werk ik veel op de computer, ben ik bezig met tekeningen en heb ik veel deadlines te halen, dus mijn moestuin is echt mijn stressvrije zone geworden. Dan ben ik even weg van de drukte, kan ik lekker naar de rust en ben ik bezig met de basis in het leven. Dat is zo belangrijk geworden voor mij dat ik inmiddels ook echt niet meer zonder kan. Veel mensen denken dat het zo ontzettend veel tijd kost. Tijd kost het, maar dat past op een gegeven moment zo in je levensstijl dat je hier niks meer van merkt en alles vanzelf gaat. Vergelijk het eens met sporten of alle netflix-avondjes. Dit kost ook tijd, is ook ontspanning en past ook in je leven. Als je er maar tijd voor maakt, kan alles ??.

Hoe is het boek ontstaan?
Het jaar dat ik startte met de moestuin (2013) ging niet zonder slag of stoot. Omdat ik zo benieuwd was hoe het allemaal ging lopen, heb ik dit 2 jaar lang bijgehouden in een moestuindagboekje/ journal. Ik hield echt alles bij, bijvoorbeeld wanneer ik iets gezaaid had en wanneer iets was ontkiemd en ik schreef er voor mezelf tips bij. Door alles zo te observeren en op te schrijven en precies te weten wat wanneer gebeurt, word je alleen maar enthousiaster. Bovendien leer je er veel van. Als iets niet lukt, zoek ik meteen op waarom het niet gelukt is of doe ik navraag bij mijn vader.

Na al die jaren moestuinieren en het doorzetten van mijn missie*, het ontstaan van mijn blog en het uitkomen van mijn eerste boek dacht ik: ik wil het iedereen makkelijker maken. Ik wil mensen helpen die het lastig vinden om te starten, om de aandacht erbij te houden in het seizoen of die gewoon van moestuinieren houden. Mijn journal heeft mij de eerste moestuinjaren heel veel geholpen, dus daarom dacht ik aan een journal** voor iedereen, waar al structuur in aangebracht is en waar de basis die je nodig hebt voor in een moestuinseizoen al in te vinden is?! Zo help ik je dus eigen ‘your stress free zone’ te creëren, zonder dat je heel veel inspanningen moet leveren.

**Journal: Eigenlijk is het een boekje waar je van allerlei notities in bijhoudt, maar het is geen notitieboekje. Een journal is eigenlijk een boekje waar al een leidraad in staat en waar je makkelijk zelf mee aan de slag kunt om zo meer orde te creëren, zodat het jou minder stress oplevert.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812146.1  224 pagina's    €  20,00 
bestel
880044-herfst-verrassingen
meer info
 
880044-herfst-verrassingen

Herfst-Verrassingen

GELDIG TOT DE VOORRAAD OP IS! Collectie zoals beschreven in de Nieuwsflits begin oktober 2013.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812146-een-jaar-in-moestuin
880044-herfst-verrassingen

Artikelnr Naam Prijs
812146.1 Een Jaar in de Moestuin, 224 pagina's
€ 20,00

 filter op
per pagina
  
Op NIEUW IN 2013 zijn 2 artikelen gevonden.

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.