Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

880151 KWINTET VAN PLANTEN


  images vergroot afbeelding
 
UITVERKOCHT! Soms kunnen we een flinke partij kopen van interessante planten, vanwege de beperkte ruimte in onze verkooptuin is het goed weer ruimte te maken voor andere toppers... Ik zocht 5 interessante soorten bij elkaar (3 soorten zijn eetbaar, de andere 2 zijn vooral erg fraai) voor een speciale prijs: waarde € 46,30, ik bied deze aan voor € 29,95

WILDE CITROEN - € 7,95
(Poncirus trifoliata)
De enige Citrusachtige, die in ons klimaat goed overwintert! De stekelige struikjes verliezen ‘s winters hun blad en kunnen tot -20°C verdragen. Na de witte (meestal geurige) bloei ontstaan de vrij kleine vruchten die van groen naar lichtoranje kleuren: erg zuur! De schil is heerlijk in confituren en het sap kan heel goed in kook- en bakgerechten. Een aanrader, ook voor bonsai! Dit soort wordt veel gebruikt als onderstam voor andere Citrusachtigen. Ook ontstaan sterke resultaten met kruisingen tussen deze winterkoning en andere citrussen.

GIBOSHI-SCHEUTEN 'Urui' - € 6,95
(Eetbare Hosta )
In Japan is het eten van Hosta’s al lang gewoonte, hoog tijd dat we daar mee gaan experimenteren, vonden we! Jonge bladeren worden in kokend water gelegd en kort gekookt, net als sugar snaps, na de kook en eerste verkleuring direct koelen met koud water: heerlijk knapperig en zacht als asperge’s met een licht snel vervagend bittertje. Vóór de bladontwikkeling kunnen de scheuten zoals asperge worden gebleekt onder een bleekpot. De bloemen zijn in later stadium (rauw) eetbaar in salades. Kortom: een mooie aanwinst in de eetbare tuin, de plant groeit ook goed in de schaduw. We onderzochten en proefden vele Hosta’s en hebben de lekkerste uitgezocht. De zoektocht gaat uiteraard nog door, maar tot nu toe is dit de beste! De Japanse naam voor de eetbare Hosta is Urui of Oobagibooshi.

PAARSE OF WITTE ASPERGEKLAUWEN 10 planten € 15,00
of WILDE ASPERGEPLANTEN t.w.v. € 15,00
(Asparagus)
Wie kent ze niet… de heerlijke voorjaarsgroente, die in Brabant en Limburg alom tegenwoordig is. Weet je dat op Texel ook heerlijke asperges worden geteeld? We hebben nog een beetje "klauwen" over en als deze helemaal op zijn, dan gaan we over op de 2 wilde aspergesoorten die we verkopen. Wilde asperges zijn wat dunner en extra smaakvol, met iets meer een "bite"…

ROODBLADIGE SNEEUWBALSPIREA - € 6,50
(Physocarpus opulifolius ‘Little Angel’)
Deze compacte plant heeft prachtig warmrood blad. Door zijn goede vertakking heeft Little Angel een volle en gezonde uitstraling. In de zomer verschijnen wit-roze, bolvormige bloemschermen. De struik heeft een bossige opbouw met een prettig lage hoogte van 50 cm en een breedte van 30 cm.
Little Angel staat het liefst in zon of half-schaduw, elke grondsoort is geschikt. Winters tot -30° Celsius zijn geen probleem. Met zijn opvallende rode blad staat Little Angel prachtig in potten op terras of balkon. Uiteraard ook voor heesterborders, vakbeplanting, gemengde containers en massabeplanting is deze prachtplant erg geschikt. Breng warmte in je tuin met de volle en vurige Physocarpus ‘Little Angel’!

NIEUW-ZEELANDS VLAS - € 10,00
(Phormium cookianum ‘Tricolor’)
Een prachtig siergras, dat in de winter zijn kleur behoudt, met zwaardvormige stoere bladeren. Het blad is blauwgroen, geel gestreept met fijne rode randjes. De plant bloeit met prachtige bloemen maar vooralsnog komt deze zelden in bloei in ons zeeklimaat. Geef de plant droge tot vochthoudende, voedselrijke grond in de volle zon. In maart snoeit u eventueel bruin blad terug tot 15cm boven de grond. Phormium cookianum is in toenemende mate winterhard en kan met een laagje mulch vorst tot max -10°C aan.

ALS ÉÉN OF TWEE VAN DE SOORTEN UIT DEZE COLLECTIE TE VROEG OP IS/ZIJN, DAN ZOEKEN WE UIT ONS SORTIMENT EEN VERVANGER UIT.

Leveringsmaanden

juni

Aanbiedingen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

880151.1  t.w.v. € 46,30    29,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 

9152 van 9169