Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

001010 AARDAPPEL 'Solhy 012' F1

(Engels: True Potato from Seeds)
(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Lang verwacht, gevreesd door de pootaardappelindustrie, maar niet meer te stuiten: professionele aardappels uit zaad! We verkopen al jaren aardappels uit zaad, maar deze zijn voor de professionele markt niet geschikt omdat deze uniformiteit vraagt, d.w.z. de knollen moeten tegelijk oogstbaar zijn en dezelfde (betrouwbare) eigenschappen hebben. Vergelijkbaar dus met de rassen die je in knolvorm koopt. Doordat de kennis van veredeling steeds meer toeneemt is het gelukt om de complexe veelheid van eigenschappen, die binnen elke reguliere aardappel huist, te reduceren, waardoor kruisingen zeer betrouwbare F1 hybriden opbrengen. Het eindproduct wordt aangeduid met TPS = True Potato Seeds. Het staat nog in de kinderschoenen, maar het eerste veelbelovende ras is klaar. De naam is alleen nog niet zo “uitgemendeld” daar moet nog een goed klinkende eindnaam op verzonnen worden. Ik denk (uit de losse pols) aan Sol Gold, waarmee de pioniersfirma Solynta wordt geëerd en het prachtige en smakelijke goudgele knolvlees dit ras typeert.
Nog even de eigenschappen op een rijtje:
De aardappel geeft een grote oogst, kort na de vroege oogsten, de smaak van het vrij vaste, goudgele knolvlees is voortreffelijk en de bewaarbaarheid normaal.

Zaaimethode

Zaaien: net als het familielid tomaten, kunnen ook aardappels gezaaid worden! Vanaf februari-april op een matig warm plekje: 16-21̊C. Jonge plantjes verspenen in potjes en na half mei uitplanten op 70x40 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

001010  10 zaden   3,95 
bestel
001010.1  100 zaden   25,00 
bestel