Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


FRUIT IN BOOMVORM

822559 MINI-KIWI 'Parasol Geneva' of 'Parasol Ananasnaya' of beide

ook wel genoemd: KIWIBES OF KIWAI (Engels: Mini Kiwi)
(Actinidia arguta)

  images vergroot afbeeldingen
 
EENMALIGE BUITENKANS!
We verkopen al enkele jaren de zeldzame Parasolvorm van de Minikiwi. Die staat al bij veel klanten te pronken... Dit werd ook opgemerkt door een Belgische kweker, die door omstandigheden zijn veld van 360 Parasolkiwi’s moet verkopen. Het veld moet in de herfst leeg zijn...

We bieden 2 prachtige rassen aan:
‘Geneva’
De smakelijke vruchten rijpen vroeg en zijn groen met aan de zonkant en bij rijping een sierlijke, rode kleur. Het vruchtvlees is groen-rood gemarmerd en heerlijk zoet. Het ras is in de VS ontwikkeld door het Geneva Research Station.
‘Ananasnaya’
Een zeer geliefd ras! Ook deze vormt een overvloed aan (eerst) groene en later (door zonlicht) versierd met rode blos. De vruchten hebben een goed aroma en een zoete, intense smaak. Het ras is in Rusland ontstaan.

Voor beide rassen is de bestuiving door een mannelijk bloeiende Minikiwi nodig, kwekers planten 1 man voor 10 vrouwtjes. Een goede bestuiver is de ‘Weiki’ of ‘Manny’ (zie 822560)

Het voordeel van deze Parasolvormige snoeiwijze is, dat de boompjes weinig ruimte innemen. Anders zou je de kiwi langs een muur van 4 meter moeten geleiden. Het duurt minstens 10 jaren voordat de boompjes zelfstandig kunnen staan, dus er is al veel kweekwerk gebeurd! Daarom zijn deze boompjes normaal pittig geprijsd, (minimaal € 150,00 per stuk).
We kunnen deze mooie parasol boompjes nu zeer voordelig aanbieden, vooral ophalen is aantrekkelijk, bij verzenden komen er kosten bij. De stamhoogte is 2 meter.

Let op:
  • Als je 2 vrouwelijke planten koopt, dan proberen we zoveel mogelijk de beide rassen te geven, dit lukt echter vanwege ongelijke voorraad niet altijd.
  • Wegens de grote omvang van de dozen (240x40x40 cm) wordt de porto naar België hoger dan aangegeven op de website, u kunt er ook voor kiezen de bomen op te halen.

Leveringsmaanden

vanaf oktober

Fruit
Inloggen om als favoriet toe te voegen

822559.1  1 plant 'Geneva'   75,00 
bestel
822559.2  1 plant 'Ananasnaya'   75,00 
bestel
822559.3  2 planten   100,00 
bestel