Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

812320 CHA, CHA, CHA, TJA, WAT ZULLEN WE ETEN?

(door Lizet Kruyff)

  images vergroot afbeeldingen
 
WE KOCHTEN DE RESTVOORRAAD VAN DE UITGEVER, NU DUS IN DE RAMSJ!
Ik kreeg dit boekje voor mijn verjaardag en heb het in 1 ruk uitgelezen!
Allereerst: fraai uitgevoerd, gebonden met harde kaft, voorzien van zachte laag, 165x165 mm, 240 pagina's. Elk onderwerpje is verfraaid met archieffoto's, zodat het door de verdeling "bladzijde-tekst-bladzijde-foto" ook een leuk kijkboek en zeker een mooi cadeau!

De inhoud wordt door de uitgever (Scriptum) raak getypeerd:
Het hele jaar door zijn er dezelfde hardgroene appels en peultjes uit een ver land te koop. U hoeft de supermarkt maar in te stappen en een overdaad aan keuzemogelijkheden straalt u tegemoet. Vroeger was dat wel anders. De seizoenen bepaalden wat er op tafel kwam. Als er
tenminste genoeg te krijgen was en als er genoeg geld was om boodschappen te doen. Want hoe we soms ook naar 'vroeger' kunnen verlangen, het was vaak sappelen. Crisis en oorlog, misoogsten en veepest maakten dat niet iedereen altijd genoeg te eten had. Met man en macht hebben overheid, wetenschap en voedingsmiddelenindustrie ervoor gezorgd dat er genoeg en betaalbaar eten is voor iedereen. Dat heeft veel offers gekost. Veel soorten groenten en vlees zijn geheel of bijna in de vergetelheid geraakt. Melde en haverwortel, niertjes en rolpens. Heimwee-eten is een begrip in de keuken.
In dit boekje wordt teruggeblikt op de tijd dat de huisvrouw er nog een dagtaak aan had haar gezin te voeden. Waar kwamen de producten vandaan en hoe werden ze gemaakt? En was het eigenlijk wel lekker? 'Vergeten eten' gaat niet alleen over de soorten en rassen die alleen nog
in herinnering leven, maar ook over de vergeten manier van maken en bereiden, de momenten waarop we aten en het weinige waar we tevreden mee waren.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Boeken
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

812320.1  240 pagina's (eerst €16,00)    9,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.