Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

812126 MARI PLUKT DE DAG (4 SEIZOENEN, 607 RECEPTEN...)

(door Mari Maris)

  images vergroot afbeelding
 
MARI MARIS IS OOK AUTEUR VAN DE BESTSELLER “DE GROENTEBIJBEL”.
Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al je vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord de schrijfster Mari Maris met elke dag een maaltje zoals zij dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ze vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.
En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom zijn alle handigheidjes en weetjes die Mari als kok door de jaren heen heeft opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt... voor haar gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.
Hetzelfde deed ze met tips en trucs die ze oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelratten uit de tuin houdt.
Soms zou je het haast vergeten, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.
Mari schrijft speels en luchtig, vanuit de praktijk; het resultaat is gedegen en heel compleet! Het teeltgedeelte heeft Ton Vreeken voor haar gecorrigeerd en aangevuld waar nodig.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Boeken
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
Wat Mari Maris zelf over haar boek vertelt...

812126.1  847 pagina's    45,00 
bestel