Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

COCA-PLANT

643550 ERYTHROXYLUM coca var coca


  images vergroot afbeeldingen
 
HOEWEL DE WACHTTIJD VAN DEZE ZADEN LANG KAN ZIJN, LATEN WE DEZE KORT NA PLAATSING VAN DE ORDER VOORUITBETALEN. WE VERZOEKEN JE: NIET STEEDS MAILEN WAAR HET BLIJFT, WE BELOVEN TE ZULLEN LEVEREN!

In Zuid-Amerika werd en wordt het blad in sociale groepen gekauwd ter stimulering en ter onderdrukking van bv. Hongergevoel (of andere negatieve gevoelens). De plant heeft vrij grof blad, crème bloemetjes en rode besjes. Maak eens kennis met deze omstreden plant! De Coca-plant veroorzaakt (vooral in de zgn. Westerse beschaving) veel ellende, doordat uit het blad cocaïne kan worden geëxtraheerd.

Enkele keren per jaar hebben we vers zaad (in bes) beschikbaar.
Vooraf betalen (wij sturen een factuur) is verplicht.
Daarna even geduldig wachten op 1 van de oogsten, we sturen rechtstreeks van de kweker! Er kunnen dus extra portokosten ontstaan.
Omdat dit de enige en de beste kwaliteit is, die bestaat geven we verder geen garantie: mislukking ligt aan de zaaier!
Tenslotte: omdat de zaden rechtstreeks van de kweker worden verzonden vervalt de service van een gratis zakje bij het afgeven van een machtiging.

Zaaimethode

Zaaien en teelt: METEEN BEGINNEN! Als in de bes wordt geleverd, kan het zaad er uit worden verwijderd en een nachtje in het vocht van een geperste citroen worden voorbewerkt, vervolgens meteen worden uitgezaaid in een mengsel van cocopeat en zilverzand. Als geschoonde zaden worden geleverd dan zijn deze al voorbewerkt en mogen de zaden (die vrij hard zijn) met een vijltje of schuurpapier worden opgeruwd. De zaden vervolgens in warm water een nacht voorweken en zaaien als hiervoor beschreven. Op een warme plek laten ontkiemen. (20-30̊C). De kiemduur varieert van enkele dagen tot enkele weken.

Teelt

Na opkomst de plantjes koeler en goed licht zetten, bij verschijning van het 4e blad mag worden verspeend in potjes met een mengsel van 1 deel potgrond, 1 deel cocopeat en 1 deel vermiculite. Dit mengsel voor de gehele teelt aanhouden en jaarlijks bemesten met osmocote+. Regelmatig nevelen en net goed vochtig houden (niet te nat). ‘s Zomers mag de plant bij mooi weer naar buiten, enige zon (niet te veel) en bij veel regen weer naar binnen. ‘s Winters koeler en licht, maar niet onder de 10grC. De plant mag af en toe gesnoeid worden.

Leveringsmaanden

april t/m september

Kamer- en Kuipplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Coca Zaaien en verdere Verzorging

643550  5 zaden   29,50 
bestel