Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

BASISTABAK

542590 Nicotiana tabacum 'Virginia Gold'

(Engels: Tobacco)

  images vergroot afbeelding
 

Tabaksplanten zijn ijverige bloeiers, bij zon of schaduw, droog weer of regen!

Een populaire, lichte en milde bulktabak, meestal als plant al aan de gele kleur. Deze tabak neemt makkelijk smaak op van andere (krachtiger) tabakssoorten. De zachte tabak is in gebruik voor shag, sigaret en pijp, inleg bij lichte (dames)sigaartjes. De flinke opbrengst komt deels door het grote blad aan 180 cm hoge planten. Het balanceert meerdere soorten mooi naar mild.
Er wordt van meerdere rassen in wisselende concentraties een “blend” (mengsel) samengesteld om een interessant aroma te verkrijgen. We bieden een groot deel van ons sortiment aan in samenwerking met Personal Tobacco, een biologische kweker en (matige) tabaksgenieter met veel passie.

Zaaimethode

Zaaien: februari-april binnen bij 20-25̊C of in mei buiten (op een warm schaduwplekje). Altijd in een zaaibakje voorzaaien. Zaaimedium cocopeat met zilverzand, de toplaag extra fijn zeven (keukenzeef). Het zaad verspreiden over de het zaaibed, licht aandrukken en vochtig nevelen: het is een lichtkiemer! Op tijd verspenen in potgrond om stilstand in de groei te voorkomen. De planten kunnen in mei naar buiten, zodra het stabiel warmer weer wordt.

Hoogte

180 cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

542590  ± 50 zaden (5 mg)   4,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”