Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

DOORNAPPEL

516440 Datura stramonium 'Tatula'

(Engels: Jimson Weed, Malpitte)

  images vergroot afbeeldingen
 

Het blijft soms gissen naar de juiste geslachts- en soortnamen, hier en daar zetten we (letterlijk) een vraagteken. Niet alle soorten zijn te overwinteren, o.h.a. heten de rechtop bloeiende soorten "Datura" en zijn eenjarig en de soorten met hangende bloemen heten meestal "Brugmansia", deze kunnen vorstvrij overwinteren.

Prachtige, exotisch aandoende plant met grote naar boven gerichte bleekblauwviolette kelkbloemen met donkerder hart. De stengels zijn donkerviolet en bestoven bloemen groeien uit tot grote gestekelde vruchten, die een beetje op kastanje-omhulsels lijken. Na het openbarsten van deze vruchten kunt u ze drogen. De plant heeft voor optimale groei veel stikstof nodig. Bij deskundig gebruik een sterk geneeskruid, maar pas op! Amateurisme is dodelijk, de plant is giftig.

Zaaimethode

Zaaien: januari-mei op een warm plekje binnen, niet in de zon. Na verspenen in grote potten of in de tuin planten, evt. enkele bij elkaar. Ze houden van veel voeding en regelmatig water.

Hoogte

50-100 cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
342600 DOORNAPPEL 'Tatula'

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

516440  ± 200 zaden (2 g)   2,50 
bestel