Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

FERMENTEER SCHIMMELS
416000 YOGHURTPLANTJE OF KEFIR (POEDERVORM)


  images vergroot afbeelding
 
Kefir-melk is een probioticum en zeer gezond voor ons lichaam. Kefir is een fris zure zuiveldrank welke ontstaat door kefirpoeder toe te voegen aan melk. Hierdoor begint de melk te fermenteren. Door deze fermentatie is het een licht alcoholische drank (0,1 – 0,3%) en is het dikker dan melk. Kefir bevat diverse gisten (bijvoorbeeld Saccaromycesunisporus, Kluyveromycesmarxianus) en rechtsdraaiende bacteriën (o.a. lactobacilluscaucasus, kefyr) welke in harmonie met elkaar samenleven en zorgen voor het fermentatieproces.
Al tientallen jaren wordt kefir door mensen thuis gemaakt om zo te profiteren van de voordelen maar ook om de bijzondere licht tintelende smaak. In de jaren 1970s was er zelfs sprake van een heuse rage en had iedereen een ‘’pot kefir” op het aanrecht staan.

De inhoud van één zakje poeder oplossen in 1liter volle melk (bij voorkeur in weckfles/glazen pot met deksel) van 20-22°C en dit 48 uur laten staan bij 20-22°C. Na deze 48 uur is de verzuring tot stand gekomen. De kefir-melk is bij 5°C ca. 5 dagen houdbaar. Bij 10°C ongeveer 3 dagen. Voor je de kefir-melk gaat gebruiken of er iets aan toevoegt, kan je er eerst een paar eetlepels afnemen voor de volgende bereiding. Doorkweken geschiedt door 3 eetlepels kefir-melk van de laatste bereiding te vermengen met een nieuwe liter volle melk en deze 24 uur te laten staan bij 20-22°C (etc.). Een goede hygiëne is bij het kweken vereist. Dit om inwerking van de bacteriën, die het product voor consumptie ongeschikt maken, te voorkomen. Regelmatig een vers zakje aanschaffen is om deze reden wel raadzaam.
Wil je zuurdere of dikkere Kefir? Laat de bereiding langer staan of voeg meer dan 3 eetlepels van de vorige bereiding toe. Er zijn consumenten die kefir maken met behulp van het ”plantje”. Echter, doordat deze jaren meegaan, kunnen hier op den duur vreemde bacteriën in terecht komen. Met de kefir in poedervorm kunt u af en toe een schone cultuur beginnen en dus hygiënischer werken.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Paddenstoelen en Kefir
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Kefir Samenstelling

416000  1 zakje   4,95 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl