401565 AARDAPPELS 'Frieslander'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

VROEG BIOLOGISCH RAS.
Omdat de aardappelplant veel aangeboden stoffen in zijn knollen opslaat, is het voor de principiële biologische kweker belangrijk om “schoon” biologisch uitgangsmateriaal te hebben. Een vroeg ras betekent vooral dat deze snel groeit en dus vroeg oogstbaar is. De planttijd is eigenlijk tegelijk met latere rassen (april). Om extra vroege oogst te krijgen worden deze rassen echter vaak vroeger geplant (half maart met bescherming van folie of zelfs vanaf januari onder glas). De vroege rassen hebben minder snel last van de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Hoewel de epidemie steeds vroeger optreedt: ruim planten en kali bemesten. Voorkiemen in het licht of in een grote pot mag eerder. Zet ze niet op een te natte plek, wel goed in de zon. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

(1990) Ouders: Gloria x coderas. Kruimig in de kook, zeer goede smaak. Vanwege zeer hoge opbrengst iets ruimer planten. Voor klei- en zandgrond. Resistent tegen aardappelmoeheid en weinig vatbaar voor phytophthora in de knol. Maat: A 28/40.
BIOLOGISCH GETEELD POOTGOED.

Recepten

Op de site www.moorsmagazine.com lazen we: “We hadden de laatste tijd steeds minder neiging aardappelen te eten. Dat kwam doordat de aardappelen ons al een tijd behoorlijk tegenvallen. Een echt smakelijke, redelijk stevige aardappel die je ook nog eens mooi kunt opbakken was gewoonweg niet meer te vinden. Tot we op de markt een voor ons nieuwe aardappel zagen - de Frieslander. Eindelijk een aardappel waar we weer eens ongeremd enthousiast over kunnen zijn. Hij kookt prima, heeft een uitstekende smaak, is ook koud in salades erg lekker en sinds vandaag weten we dat het ook een meer dan voortreffelijk bakaardappeltje is. Onthouden dus - De Frieslander. De informatie die we konden vinden (maar waarin geen woord aan de voortreffelijke smaak gewijd wordt) luidt als volgt: De Frieslander is een aardappelras met ovale knollen, een gele, gladde tot matig gladde schil en is tamelijk geel van binnen. Het is een kruimige aardappel, die goed gebruikt kan worden om te bakken, te poffen of te frituren.”

Bol- of knolmaat

28/35 (± 38-40 knollen per kg)

Leveringsmaanden

maart t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

401565.1  ± 45 poters    12,50   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl