Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


335015 BIESLOOK, CHINESE 'Nira'

ook wel genoemd: KNOFLOOKBIESLOOK (Engels: Chinese Chive, Chin. Leek, Garlic Chive, Rock Chives)
(Allium tuberosum)

  images vergroot afbeelding
 
Beroemde bieslook vanwege de lichte en prettige knoflooksmaak. Het lange blad is plat in plaats van het pijpvormige blad dat je van gewone bieslook gewend bent. Zeer geliefd in de verfijnde keuken! De planten zijn zeer winterhard en bloeien heel rijk met witte trosjes (in tegenstelling tot gewone bieslook dat lila bloeit). De bloemen worden dankbaar en veel bezocht door bijen! In Azië wordt deze bieslook met de bloeistengels in knop geoogst: deze zijn heerlijk sappig en smakelijk.
'Nira' is een Amerikaanse selectie met een zeer goede, rechtopstaande groei.

Zaaimethode

Zaaien: maart-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20̊C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Na opkomst koeler zetten. Een deel zal snel kiemen, er is een lang kiemtraject van nakomertjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

335015  200 zaden (1 g)   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”