Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
293430 MIDDENMAAT TOMAAT 'Indigo Rose'

(Engels: Tomato, medium size)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeelding
 

Deze groep tomaten zijn van een formaat tussen kerstomaat en vleestomaat in: middelmaat dus. Zij hebben ieder voor zich een uniek karakter. De klimmende rassen rijpen wat later dan de compacte rassen en zijn daardoor succesvoller onder regenbescherming: een afdak, kas of kweektunnel.

De eerste echte paarse tomaat, één met de dezelfde antioxidanten als bosbessen! Zonder gebruik te maken van genetische manipulatie, maar na jarenlang ambachtelijk kruisen en selecteren is het Jim Myers van de Oregon State University gelukt! Al sinds 1960 is deze professor samen met zijn studenten bezig met het perfectioneren van een paarsschillige tomaat. Proeven met muizen hebben al aangetoond dat de anthocyaninen (de antioxidanten, die de paarse kleur veroorzaken) zeer gezond zijn. Dat belooft wat... De smaak is gewoon die van een tomaat: een goede balans tussen zoet en zuur. De vruchten worden zo groot als een golfbal (40-60 g) en zijn rijp als de paarse schil van iets dof naar glanzend verandert. Het groene “kontje wordt dan rood. De zon zorgt voor opbouw van de paarse kleur, narijpen en dus bijkleuren kan nodig zijn. Het vruchtvlees kleurt volgens sommige bronnen ook van rood naar paars, maar wij zagen alleen een rode binnenkant. De planten blijven meestal goed gezond en zijn niet al te hoog: 100 cm, dus enige steun is voldoende.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. Bij dit hogere of (in de kas) klimmende type moeten de zijscheuten (dieven) regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

293430  10 zaden   2,95 
bestel
293430.1  1000 zaden   195,00 
bestel