Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
291978 ROMA TOMAAT 'Pozzano' F1

(Engels: Tomato, Plum Type)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeeldingen
 

Langwerpige, zoete tomaten met veel vruchtvlees. In subtropische landen het soort voor verwerking tot sappen, soepen, ketchup, gedroogde tomaten etc. Tip: vries Roma-tomaten met schil en al in.

Omdat San Marzano een van de meest populaire Roma-tomaten is, wordt deze graag verbeterd. Deze F1 hybride geeft een combinatie van vroegere oogst, zoveel mogelijk behoud van de kwaliteit en goede ziekteresistentie. De langwerpige vruchten zitten vol met stevig vruchtvlees, ideaal voor saus, heerlijk in de wokpan en voor de liefhebber een lekkere saladetomaat. Ziekteresistentie wordt zoveel mogelijk gezocht in het voorkomen van toprot in de vruchten en virusziekten. In hoeverre dit professionele ras zich weert tegen Phytophthora weet ik niet: uitproberen... De planten zijn klimmend en geven een enorme oogst van 140g wegende vruchten.
Teel je vaak op dezelfde plaats je tomaten, bijvoorbeeld in een kas(je)? Dan kunnen zich ziekten in de bodem ontwikkelen, waar onderstammen tegen resistent zijn en waarbij dus enten is aan te bevelen:
voor het enten van tomaten gebruik je dit ras: 291110 Tomaat ‘Landon’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847520 Entclip 1,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. Bij dit hogere of (in de kas) klimmende type moeten de zijscheuten (dieven) regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

291978  6 zaden   4,95 
bestel