Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
291513 OLIJFTOMAATJE 'Patio Plum'

(Engels: Cherry Tomato)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeeldingen
 

De kleinste tomaatjes in ons sortiment noemen we kerstomaatjes of pingpongtomaatjes, naargelang de grootte. Enkele variƫteiten zijn langwerpig of hartvormig en krijgen navenant een iets andere benaming. Sommige zijn zelfs oorspronkelijke, wilde soorten. De meesten smaken extra zoet, een enkeling heeft een zoetzure smaak. Kerstomaten liggen het dichtst bij de oorspronkelijke soorten, wellicht daardoor zijn ze o.h.a. beter bestand tegen de gevreesde aardappelziekte.

Een vertederend excentrieke tomaatje met stevige, gekreukte, donkergroene blaadjes die veel weg hebben van die van de Palmkool (maar dan veel kleiner...).
Ook de groeiwijze van de planten is eigenaardig: rechtopstaand, kort en compact, met weinig vertakking. De hoofdstelen worden slechts ongeveer 60 tot 80 cm hoog en produceren enkele zijscheuten, die niet uitgeknepen hoeven te worden. Door hun kleine formaat passen de planten perfect in potten van 3 tot 5 liter, gebruik stokjes voor ondersteuning.
De vruchtjes zijn olijfvormig met een diameter van ongeveer 25 mm en rijpen van lichtgroen tot rood. Een stevig huidje omhult het vruchtvlees dat zowel sappig als smakelijk is - een heerlijke traktatie!

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden (bij vorst naar binnen). Buiten uitplanten vanaf half mei, in de kas vanaf half april. Dit zgn. struiktype (zelftopper) hoeft niet te worden gediefd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

291513  15 zaden   2,95 
bestel