UI-ACHTIGEN
306090 KNOFLOOK 'Chengdu' / 'Chinese Single Garlic'

(Engels: Garlic Softneck)
(Allium sativum var sativum ssp artichoke subvar turban)

  images vergroot afbeeldingen
 
Soms groeien er maar enkele enorme tenen aan de bol, soms wat meer. Altijd zijn ze prettig van smaak en evenwichtig in aroma. Een hele goeie voor "verse knoflook". De oogst is opvallend vroeg. Vroege rassen lopen in de winter eerder uit en hebben bij sterke vorst (tijdens strenge winters) goede bescherming nodig.

Zaaimethode

Knoflook kan vanaf het najaar worden geplant tot uiterlijk in mei. Wij voeren rassen, die succesvol in Nederland worden geteeld. Na ontvangst de bol openbreken en de tenen in de grond poten: 2-5 cm diep en 10-20 cm uit elkaar. In het najaar geplant staat de knoflook in februari al boven en in juni-juli kunnen ze geoogst worden. Later geplant betekent uiteraard latere oogst. Het loof vlechten zoals je knoflook wel eens in de winkel ziet en de bollen in de zon drogen. In de kamer zijn ze soms wel een jaar te bewaren! De teelt is eenvoudig en kan heel goed zonder gewasbescherming. Knoflook schijnt luizen in b.v. rozen te weren, het proberen waard!

Leveringsmaanden

september t/m mei

Groenten en Fruit > Ui(tjes) en Knoflook
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Knoflookindeling Softneck & Hardneck

MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl