Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

213650 POMPOENEN 'Crown Prince' / 'Crown'

(Cucurbita maxima)

  images vergroot afbeeldingen
 

Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! (Surinaamse keuken). Oogsten tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid. Alle pompoenen zijn eetbaar! Bij sommige soorten vermelden we de synoniemen, dat zijn de namen waaronder het soort ook bekend is. Bij andere soorten vermelden we zeer gelijkende soorten, heeft u duidelijk voorkeur voor een van die bij elkaar vermelde soorten, geef dat dan duidelijk aan.

De bekendste smaakmaker in Nieuw-Zeeland! Deze blauwgrijze pompoen is platrond, met een afmeting van ongeveer 30x20 cm en is zeer lang bewaarbaar. Aan de onderzijde bevindt zich meestal een typerende ronde krans, de “Crown”. Het oranjegele vruchtvlees ruikt al heerlijk fris en smaakt voortreffelijk!

Zaaimethode

Zaaien: vanaf half maart (binnen) of vanaf half mei buiten op de plaats van bestemming. Plantafstand 100x150 cm. Pompoenen kunnen probleemloos buiten worden geteeld. De groeitoppen moeten regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar! Oogst tijdens droog weer geeft de beste bewaarbaarheid.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Pompoenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

213650  10 zaden   2,95   
213650.1  100 zaden   15,00   
213650.2  1.000 zaden    95,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.