Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

695600 MOSTERDKERS, ZWARTE

(Engels: Black Mustard Cress)
(Brassica nigra)

  images vergroot afbeelding
 

Dit soort wordt geteeld als kiem- of spruitgroente (voor de witte kiem dus) of als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). De kiemteelt is in het donker en in de warmte, de kiemen kunnen in de koelkast een week vers blijven, mits goed uitgelekt. Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.

Hier hebben we een stukje historie op koolgebied! De Europese voorloper van de Aziatische Amsoi, die ontstaan is uit een kruising met raapstelen. De zaden zijn zwart en tot mosterd te persen. Het blad is lekker pittig en de plant zeer vorstbestendig. Tip: als microgroente is dit een heerlijke pittige toevoeging voor salades, je kan ook zaaien als spinazie en het blad jong oogsten voor in de sla.

Zaaimethode

Zaaien: In het voorjaar in perspotjes of direct op de plaats in rijtjes. De meest probleem-loze teelt is van eind juni-september. Zeer koudebestendig. De kiemteelt is in het donker en in de warmte, de kiemen kunnen in de koelkast een week vers blijven, mits goed uitgelekt. Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
186000 ZWARTE MOSTERDKOOL

Kiemen en Microgroenten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

695600  5 g   1,95 
bestel
695600.1  100 g   4,95 
bestel
695600.2  1 kg    25,00 
bestel
695600.3  3x1 kg    50,00 
bestel