Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KAAPSE ALOË

620390 ALOE ferox


  images vergroot afbeeldingen
 
Dit is de meest voorkomende Aloë in Zuid-Afrika, met vrijwel dezelfde toepassingen als de Aloë vera. Net als deze laatste kan de ferox in kleine hoeveelheden worden gegeten of gedronken, het geeft een fijn bittertje aan frisdranken en jams. De toepasbaarheid in huidverzorging is zeer bekend en reuze populair. Van de droge bladeren en bloemen wordt een kruidenthee gemaakt. De medicinale toepassingen zijn legio, verdiep je daarin voordat je het gaat gebruiken. De planten kunnen in de zomer naar buiten, maar moeten ‘s winters sowieso naar binnen.

Zaaimethode

Zaaien: het gehele jaar mogelijk. Gebruik goede zaaigrond (3/4 cocopeat met 1/4 zilverzand). De zaden eerst 24 uur in warm water voorweken, vervolgens ondiep zaaien (net bedekt is genoeg) en tamelijk vochtige houden. Als na 4 weken nog niets kiemt, zaaibakje voor enkele weken in koelkast, daarna weer warm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kamer- en Kuipplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

620390  10 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”