Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

408900 AARDAPPELS 'Vitelotte Noir' / 'Negresse' of 'Trufe de Chine'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

ZWART- OF PAARSSCHILLIG RAS VOOR FIJNPROEVERS.
Zwarte aardappels vormen een onbekende groep in ons sortiment. De schil is dieppaars tot bijna zwart en het knolvlees is paars, gewolkt of wit. Om het verrassende effect van de kleur te behouden bevelen we aan om de knollen niet te schillen maar te wassen voor het koken. Planten vanaf half april, als de grond voldoende warmte heeft. Voorkiemen in het licht of in een grote pot mag eerder. Zet ze niet op een te natte plek, wel goed in de zon. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

(1900) Voor velen is deze truffelaardappel de koningin onder de liefhebbersoorten! Wel eens zwarte aardappels gegeten? Nou ja, donkerviolet (schilkleur) is beter getypeerd, de binnenkant (knolvlees) is iets lichter violet. Langwerpig smal (als een korte winterpeen) met diepliggende ogen: lijkt wel op een truffel. Kook ze met schil en pel ze daarna: warm en afgekoeld een delicatesse! De planten zijn vatbaar voor de aardappelziekte, neem dus voldoende preventieve maatregelen, overigens is de knol minder vatbaar.

Recepten

Recept Salade van Vitelotte Noir (buffetgerecht) Ingrediƫnten: 12 - 15 Vitelotte Noir aardappeltjes, 1 blikje ansjovis op olie, 1 flinke teen uitgeperste knoflook, 4 eieren, olie, azijn. Ter garnering: bloemetjes van de 606740 Viola cornuta Sorbet-hybriden 'Sorbet Blackberry Cream' F1, of als deze al zijn uitgebloeid Oostindische kers of andere beschikbare eetbare bloemen. Kook de aardappels in de schil gaar. Laat ze wat afkoelen, pel ze, snijd ze in plakjes en doe ze in een wijde schaal. Kook de eieren hard, pel ze er prak ze fijn. Maak een riante hoeveelheid dressing door de ansjovis uit te laten lekken en fijn te prakken, de knoflook hier doorheen te roeren en aan te lengen met goede olijfolie en witte balsamicoazijn (in een verhouding 2:1). Giet de dressing over de aardappels en schep ze voorzichtig om. Vlak voor het serveren de verkruimelde eieren erover strooien, daarna niet meer roeren! Tot slot garneren met de bloemetjes.

Bol- of knolmaat

25/32 (± 45-50 knollen per kg)

Leveringsmaanden

februari t/m juli

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
Vitelotte recept

408900.1  0,5 kg    4,95 
bestel