|
|
De Nederlandse naam zegt iets over de verrassende geur, als je het (overigens grote, puntige) blad kwetst: pindakaas! Het is van oorsprong een Chinese struik die op berghellingen tot 2400 m hoogte groeit! Bij ons een winterharde struik, die naast fraai ook nuttig en smakelijk is, ze groeien ook goed op een schaduwrijke plaats! Het jonge blad en de groeischeuten worden kort gekookt of geroerbakt. Medicinaal is het blad beroemd: licht pijnstillend, jeukstillend, bloeddrukverlagend, antireumatisch. Het gestampte zaad wordt gebruikt om luizen te doden. De witte, licht geurende bloei lokt bijen en vlinders. Na de bloei ontstaan rood met blauwe vruchtjes. Snoei deze struik tot een mooi, klein boompje!
ZaaimethodeZaaien: Jaarrond, zaaien bij 20 ̊C. De zaden kiemen onregelmatig dus het zaaisel niet te snel wegdoen.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|