Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

347760 KIESPIJNBOOM

ook wel genoemd: SECHUANPEPER (Engels: Szechuan Pepper)
(Zanthoxylum simulans)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een zeldzame, sterke heester tot kleine boom uit Noord- tot Midden-China. Na 10 jaar is de slanke struik 2,5m. Na de groengele tot witte bloei in juni ontstaan de rode naar zwart rijpende vruchtjes. Deze zijn een pittige specerij, sterker en heter dan zwarte peper. De hele vruchtjes kunnen worden meegekookt, na drogen (eventueel roosteren) en malen ontstaat een zeer sterke tafelpeper. Verder zijn voor deze plant vele medicinale toepassingen bekend, vooral op het gebied van darmaandoeningen en vochtafdrijving. De wortels worden zelfs gebruikt na een giftige slangenbeet! De planten zijn éénhuizig en zelfbestuivend, 1 plant is dus voldoende om peperkorrels te oogsten. Geef de planten een schaduwrijke, vochtige, maar wel goed gedraineerde plaats. De plant heeft stekels, die later op de bast doorgroeien tot decoratieve knobbels! Tenslotte: de plant is goed tot een decoratieve bonsai te telen! De naam: Native Americans kauwden op de schors en bessen om kiespijn te verlichten.

Zaaimethode

Zaaien in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koudeperiode geven bv in de koelkast (+4°C) voor 4-6 weken, vervolgens weer opwarmen voor 2-4 weken. Deze temperatuur-wisselingen consequent volhouden tot kieming volgt. Kiemduur van 12 maanden of langer is bij dit soort niet ongewoon.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

347760  ± 50 zaden (1 g)   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”