Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

338100 BRANDNETEL, GROTE

ook wel genoemd: ROOMSE NETEL (Engels: Stinging Nettle, Roman Nettle)
(Urtica dioica)

  images vergroot afbeeldingen
 
Brandnetels zaaien? Hoe kom je er op! Door de toenemende vraag naar deze veelzijdige plant heb ik een studie gemaakt van alle toepassingen: niet gering… Veel vogels vinden bescherming tussen de 1-2m hoge planten, vlinders en bijen voeden zich, de vezel kan tot stof worden geweven, de bladeren geven een groene kleurstof, de wortels een gele. Het jonge blad kan als spinazie of in de soep worden gegeten. Koken of verhitten doet de stekende werking teniet. Geneeskrachtig: bloedzuiverend, bloedstelpend, vochtafdrijvend, anti-allergisch en zeer voedzaam. Geef ze een beperkte plek om woekeren te voorkomen.

Zaaimethode

Het zaaien van brandnetels: Zaai in een fijn zaaimengsel van cocopeat, vermengd met zilverzand. Het zaad op de oppervlakte strooien en aandrukken, niet bedekken met aarde. Nevelen met lauw water tot de aarde (en het zaad) goed vochtig is. Een oplossing van Salpeter (809082) in het water, bevordert de kieming. Het zaaibakje afsluiten met een kap, licht en warm wegzetten. Controleren op vocht. Af en toe een nachtje in de koelkast helpt het ontkiemingsproces.

Recepten

Recept voor Brandnetelsoep: Smelt 500 gr gewassen jonge Brandnetelloten in een klont roomboter, laat goed afkoelen, en dan pas malen in een keukenmachine (kleur is dan prachtig groen), voeg 100 gr crème fraiche toe en meng het met de Brandnetels. Verwarm ondertussen 750 ml bouillon (kruiden, kip, rund, mag ook van een blokje) en voeg zodra de bouillon kookt het Brandnetelmengsel er aan toe. Nog een minuut door laten koken, eventueel op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Verfplanten

338100  7.000 zaden (1 g)   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.