UI-ACHTIGEN
306108 KNOFLOOK 'Inchelium Red'

(Engels: Garlic Softneck)
(Allium sativum var sativum ssp artichoke)

  images vergroot afbeeldingen
 
De herkomst van dit ras is onbekend. Het is gevonden in een indianenreservaat, niemand wist hoe hij daar gekomen is. Een prijswinnaar in de Amerikaanse knoflook smaakwedstrijd. De smaak is vol maar niet te sterk en niet te flauw ("twinkelend"!). De bollen hebben dikke vliezen met daarin 8 - 12 tenen.

Zaaimethode

Knoflook kan vanaf het najaar worden geplant tot uiterlijk in mei. Wij voeren rassen, die succesvol in Nederland worden geteeld. Na ontvangst de bol openbreken en de tenen in de grond poten: 2-5 cm diep en 10-20 cm uit elkaar. In het najaar geplant staat de knoflook in februari al boven en in juni-juli kunnen ze geoogst worden. Later geplant betekent uiteraard latere oogst. Het loof vlechten zoals je knoflook wel eens in de winkel ziet en de bollen in de zon drogen. In de kamer zijn ze soms wel een jaar te bewaren! De teelt is eenvoudig en kan heel goed zonder gewasbescherming. Knoflook schijnt luizen in b.v. rozen te weren, het proberen waard!

Leveringsmaanden

september t/m mei

Groenten en Fruit > Ui(tjes) en Knoflook
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
Knoflookindeling Softneck & Hardneck

306108.1  3 (kleine) bollen met plantteentjes    4,95 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl