|
|
Het is weer gelukt een echt zoete ui te vinden! Oorspronkelijk komt het type uit Corsica en is weer herontdekt door een Amerikaanse boer in 1925. Deze ui heeft een opvallend mild en zoet aroma, de bijtende stoffen (die ook het “huilen” veroorzaken) ontbreken. Daardoor is de bol zo knapperig als een appel, u kunt hem gewoon rauw eten! De prettige uiensmaak is zeer geschikt voor kinderen. Walla Walla Sweet wordt in het westen van de VS altijd gebruikt als winterui, zaailingen verdragen tot 10 graden vorst. Rond Walla Walla (stadje in Noord-West VS) wordt het zaad in augustus-september gezaaid om het volgende voorjaar bosjes jonge planten te kunnen leveren aan tuincentra, net als in Nederland de “pootuien”. Let op: het is geen bewaarui, dus ongeveer 1 maand na de oogst de rest snipperen, afdrogen en invriezen. Door de bevriezing worden ze een beetje waterig en je moet rekening houden dat het een beetje langer duurt om de stukjes ui bruin te bakken, maar de milde, zoete smaak blijft behouden.
ZaaimethodeZaaien: maart-mei op rijen. Rij-afstand 20-30 cm, in de rij uitdunnen op 10 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|