Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

208370 PEPER 'Little Elf'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een waar kleurenspektakel! Ideaal als potplant, ook voor binnen, het plantje wordt niet hoger dan 30-40 cm. De pepers kleuren van lichtgeel, naar donkerder geeloranje, dan naar paarslila en uiteindelijk naar rood. Omdat al deze stadia tegelijkertijd kunnen voorkomen, is het een bijzonder kleurrijk geheel. ‘Little Elf’ komt oorspronkelijk uit Hongarije.

Scovilleschaal

Deze peper meet 20.000-30.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208370  15 zaden   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”