Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


208309 PEPER 'Joe's Long Cayenne' / 'Marie's Annuum'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeeldingen
 
De langste peper die we kennen! Het is een mild Cayenne-type, die een prettig tikkeltje hitte bezit. Naast lang zijn de pepers ook dun en daardoor zeer makkelijk te drogen. Lengtes van 35 cm komen voor! De planten zijn halfhoog en dragen zeer rijk. Even wat geschiedenis: het ras is door kruisingen ontstaan in Calabrië, Italië en vervolgens door emigratie weer teruggebracht naar het Amerikaanse continent, waar het eerst in de buurt van Toronto werd geteeld en vandaar naar Joe Sestito (Troy, New York) werd verzonden. Dr. Carolyn Male introduceerde het ras in 1996 bij de SSE, vanwaar dit waardevolle ras bij veel liefhebbers en zaadhandelaren terecht is gekomen.

Scovilleschaal

Deze peper meet 20.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

208309  15 zaden   1,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”