Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

202750 MEXICAANSE ANANAS 'Pinuela'

(Bromelia karatas)

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze Bromelia groeit in de aarde (veel familiegenoten groeien in bomen) en wordt in de natuur tot 3 m hoog. De sappige, lichtpaarse vruchtjes (eerst de stekels verwijderen) worden traditioneel gebruikt om een heerlijk, verfrissend drankje te bereiden genaamd "Atol de Pina" en worden zeer gewaardeerd om hun aantrekkelijke, zoetzure smaak. Als de plant wat ouder wordt, dan kunnen deze gewilde vruchtjes groeien uit de roze-paarse bloemen met een witachtige basis. De plant vormt rozetten van rechtopstaande, lancetvormige bladeren met scherpe stekels langs de randen, heldergroen bovenaan en grijsgroen onderaan. Naarmate de plant ouder wordt, veranderen de bladeren dichter bij het midden van de rozet van kleur naar rood, terwijl de bladeren aan de buitenkant groen blijven.
Deze tropische plant is familie van de Ananas en groeit van oorsprong in Midden-Amerika, in Noord-Europa kan je ze dus in de zomer buiten zetten en in de winter als kamerplant of iets koeler, maar niet onder de 10̊C.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond op een warm plekje (25-30̊C) in cocopeat met zilverzand. Jonge plantjes eerst verspenen en later in een groter potje zetten. De aarde moet goed drainerend zijn.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202750  10 zaden   2,95 
bestel