Een zeer gezonde maïs, die we van oorsprong hebben gekregen uit de genenbank Cimmyt (Mexico). Deze bezit gemakkelijk beschikbare aminozuren: in de maïs zit 60-100% opneembare lysine en tryptophan. Het is een stabiele kruising tussen verschillende opaque-2 maïsvariëteiten uit de Andes. De kolven zijn prachtig lichtblauw met andere kleurnuances. Dit type traditionele maïs kookt men met kalk (houtasse) tot massa harina waarna er tortilla mee gebakken wordt. De maïsplanten worden flink hoog en hebben een lange groeitijd, zaai ze dus op tijd! Voor meer informatie, zie
www.cimmyt.org
Zaaien: in potjes vanaf april (bij voldoende warmte). In de vollegrond vanaf eind april - half juni zodra de grond warm genoeg is. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Rij-afstand 75 cm, in de rij 20 cm. Pas op! Deze maïs beïnvloedt het zoetgehalte van suikermaïs. Oogstbaar: na uitplanten: ± 3 maanden.