Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOOL
144900 BROCCOLETTO 'Sessantina'

ook wel genoemd: CIMA DI RAPA (Engels: Broccoli Raab, Turnip Tops)
(Brassica rapa cv. group Caisin, synoniem: Brassica rapa Cymosa)

  images vergroot afbeeldingen
 
ECO GETEELDE ZADEN! Een oude, populaire Italiaanse groente, waarbij zowel het blad (iets pittig) als de bijna bloeiende gele bloem (als broccoli) wordt gegeten. De Cima di Rapa, zoals de Italiaan hem noemt, is nauw verwant aan bloeiende koolsoorten in het Verre Oosten. Dit ras geeft een grote oogst van kleine bloemstengels, zaaien vanaf eind juni geeft de beste resultaten. Uitdunnen op 15cm.

Zaaimethode

Zaaien: eind juni-sept op rijtjes meteen op de groeiplek. Uitdunnen op 15 cm. Vroeger zaaien kan in (pers)potjes of trays maar geeft kans op vroege bloei.

Recepten

Recept voor twee personen: Cima di Rapa met pasta Neem cima di rapa / broccoletto, 1 flinke bos, ongeveer 500 gram lijkt me niet gek. 100 gram pancetta, 1 flinke teen knoflook, 1/2 theelepel oregano, 2 eetlepels olijfolie, 1 scheutje witte wijn, vers gemalen peper, 80 gram versgemalen Sardijnse pecorino. Pasta naar keuze, olijfolie, water. Kook de pasta volgens de instructies van het pak, laat hem uitlekken, sprenkel er wat olijfolie over. Intussen: Was de broccoletto en snijd de eetbare delen in reepjes en stukjes. Snijd de pancetta tot reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd hem in stukjes. Rasp de kaas. Doe twee eetlepels olijfolie in een wok en verhit deze. Bak daarin de reepjes pancetta met de knoflook lichtbruin. Roer er de oregano door. Voeg de broccoletto toe met aanhangend water. Goed roeren tot het bladgroen een beetje flauwvalt. Scheutje witte wijn erdoor en even laten opkoken. Dan de pasta erdoor husselen. Pepermolen erover. Bord opscheppen, kaas erover. Smullen....! Je kunt ook met gemak de pancetta weglaten voor de vegetarische variant. Doe dan een uitje erbij. Door Lizet Kruyff, www.spinazieacademie.nl Bladbroccoli met amandelen en een pepertje Nodig voor vier personen: 1 kilo bladbroccoli, broccoletto of cimedirape; 4 verse tenen knoflook; 1 Spaans pepertje, vers of gedroogd; 2 eetlepels amandelsnippers; 4 eetlepels olijfolie; zout en peper naar smaak. Bereiding: 1. Laat de amandelsnippers goudgeel kleuren in een koekenpannetje met anti-aanbaklaag, bewaar ze in een kommetje. 2. Pel de knoflooktenen en snijd ze in dunne plakken. Als u een verse peper gebruikt: halveren en met een theelepel de zaadjes verwijderen, de rest kleinhakken. 3. Was de broccolettobladeren en snijd ze in grove repen. Stengels en bloemen gewoon meesnijden. 4. Verwarm de olie in een wok en laat er de knoflook licht in kleuren met de peper. Gebruikt u een gedroogde peper: verkruimel die boven de pan met olie. Voeg dan de broccolettostelen toe en een paar minuten later het blad. Goed roeren. Temper het vuur en blijf omscheppen tot het water is verdampt. 5. Wanneer de broccoletto gaar is: even met zout en peper op smaak brengen. Dan de amandelsnippers erover strooien. Door Lizet Kruyff. www.spinazieacademie.nl

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Koolsoorten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Broccoletto A

144900  5 g   1,95   
144900.1  100 g   15,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl