Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

123990 KOMKOMMER 'Beth Alpha'

(Engels: Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeelding
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Een vruchtbare snackkomkommer uit Israël. Deze voordelige variëteit is verrassend smakelijk, bittere vruchten komen nauwelijks voor en de smaak is optimaal als je ze op een lengte van 12-15 cm plukt.

Zaaimethode

De indeling “vollegronds- en kassoorten” is indicatief, voor buiten is een goede zomer en een sterk ras zoals deze nodig. In de kas groeien alle rassen. Zaaien: voor teelt onder glas vanaf maart (binnen), voor buitenteelt vanaf april (ook binnen), buiten uitplanten na half mei op 100 x 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

123990  ± 90 zaden (3 g)   1,95 
bestel
123990.1  ± 9.000 zaden (300 g)   35,00