Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 126, oplage 120.000  
 

Lege Kisten...

Zo leuk, hoe bij ons het ene sortiment in het andere schuift. Het resultaat: pallets vol met lege kisten, die weer naar de opslag kunnen!


» Toveren met ruimte

Het is (zoals onze bezoekende klanten al hebben ervaren) bij ons altijd woekeren met de ruimte! Hoewel... Ruben heeft in zijn eerste werkperiode in de winkel zowaar ruimte kunnen creëren, waar ik eerder geneigd was er een mini-pakhuis van te maken. Zo zie je: nieuwe bezems vegen schoon!

In onze schaarse opslagruimtes is nu een flink gat geslagen in de pootaardappels, aardperen en bloembollen. Deze leemtes worden direct gevuld door Aspergeplanten (zie verderop in deze Nieuwsbrief) en Aardbeiplanten (zie een volgende Nieuwsbrief of onze homepage over 1-2 weken)


» Volop Tuinwerk!

Iedereen staat te trappelen om aan de slag te gaan, gelukkig is de wachttijd voor onze orders nu al flink ingekort. Voor het zaaien van aubergine, paprika en peper is het nu aan de late kant, tenzij je ze in de kas kweekt, dan kan het nog net. Het goede nieuws is, dat we nu planten verkopen van deze vruchtgroenten, de meeste vind je niet op onze website omdat verzenden toch wat kwetsbaar is.

We hebben wel een interessant peperpakket voor je gemaakt, (link naar 880160) die is (voorlopig) ook alleen om op te halen, voor verzenden vind ik ze (nog) te kwetsbaar. Zie verderop in deze Nieuwsbrief.

Tomaten zaaien kan nog goed, die groeien vrij hard, eind april zaaien geeft vaak zelfs sterkere planten dan een maand eerder. Verder kunnen nu zonder problemen de pootaardappels en zomerbloeiende bollen de grond in. We hebben nog een mooie sortering van beide groepen.

Ben je gek op zaaien? Behalve voorgaande vruchtgroenten kan bijna alles nog gezaaid worden, de komende 2 maanden zijn ideaal voor de meeste gewassen, ook bloemzaden horen daarbij uiteraard.

Tot slot nog een leuke tip om uienvlieg te voorkomen van onze klant Martin: Een aantal jaren geleden las ik een zeer interessant artikel over de kweek van plantuitjes. De man die het artikel schreef heeft in verschillende periodes zijn uitjes gezet. Om kort te gaan was de beste periode eind april/ begin mei. Hij plantte de uitjes en bedekte ze met een laag hooi. Netten erover want anders is dat hooi binnen no time verdwenen. De uienvlieg houdt kennelijk niet van dat hooi of wordt door de geur afgeleid en ontdekt de uien hierdoor niet. Ik doe dit nu al zeker 5 jaar en de opbrengst is fenomenaal en zelden heb ik er rotte of aangetaste uien tussen. Verschillende medetuinders op ons complex hebben deze manier overgenomen. Mijn uien zijn altijd in augustus oogstbaar.


» Heet van de naald!

In deze periode komen heel veel mooie planten, knollen en klauwen binnen. Ik stel ze aan je voor:


Zoete Aardappel

In de winter hebben we honderden knollen verhandeld, waar jullie plantjes uit konden stekken en kweken. Nu komt de periode, dat onze kwekers de door hen zelf gekweekte jonge plantjes aanbieden. Dit jaar zijn ze extra voordelig! Je kan ze nu al buiten planten, maar als er zich nog koude nachten aandienen, dan moet je ze beschermen met vliesdoek. Je kan ze uiteraard ook nog dichtbij huis verzorgen en in mei uitplanten.

Bekijk of bestel de beschikbare Zoete Aardappel


Aspergeplanten

Ja, ja... ze zijn deze week binnen gekomen! Je noemt dit soort lange wortels met een groeipunt: klauwen. Wij verkopen de beste klauwen, die beschikbaar zijn, in mei-juni leggen we de aantallen al vast voor het jaar erna...

Je kan bij ons kiezen tussen planten voor de witte en groene teelt en de fraaie paarse asperges. Ook hebben we (beperkte) voorraad van wilde asperges in potjes. Lees rustig de eigenschappen door en bestel ze snel, ze zijn meestal in een maandje uitverkocht.

Bekijk of bestel de beschikbare Asperge


Peperplanten

Speciaal voor jullie lieten we 5 variëteiten uit ons zadensortiment opkweken. Al in januari zijn ze gezaaid en met liefde en zorg opgekweekt. Het aardige van deze pepers is, dat ze totaal verschillend zijn: van zeer mild tot extreem heet! De 5 soorten vind je op de website, of je kan ze hier bekijken.

Bestel deze unieke collectie Peperplanten

Let op: de planten zijn alleen te bestellen, als je ze komt ophalen!


Caladium PRACHTBLAD

Vers uit Florida arriveerden deze week ruim 1000 prachtige knollen van deze zeer populaire bladplant, die zowel voor de tuin, in potten of als kamerplant gekweekt kan worden. Je vindt op internet veel liefhebbers, die al trotse bezitter zijn van deze sierlijke plant(en). Wij bieden de knollen in de grootste (Jumbo) maat, dat garandeert een succesvolle groei.

Klik hier voor onze beschikbare variëteiten


Kerriebladboom

Over ruim 1 week (22 april) komen ze weer binnen, de kruidige en unieke Kerriebladboompjes. Ik vertelde hier al over in vorige Nieuwsbrieven. Het is jullie gelukt om een vrachtwagen vol bij elkaar te bestellen, dank daarvoor. Enkele tientallen kunnen er nog wel bij, dus als je twijfelt, kijk dan hier voor meer informatie.

Bekijk of bestel de Kerriebladboom

Het duurt hierna minstens 6 maanden voordat we weer een (vermoedelijk laatste) zending laten komen.


» Nieuwe Kweeksets

Uit Engeland importeerden we 3 verschillende, erg handige kweeksets. Iets dergelijks kochten we voorheen in Zweden, maar de sets uit Engeland zijn vergelijkbaar in stevigheid, het plastic is milieuvriendelijker en de sets zijn veel goedkoper!

Neem alvast kennis met deze toppers, de uitgebreide beschrijving vind je op de website, de foto’s zullen er vanaf zaterdag bijstaan, maar als je op deze link klikt, dan zie je de Engelse website met foto’s.


» Koopjesrubriek

We zullen af en toe eens door ons bedrijf wandelen om te zien of er producten zijn, waar we mee stoppen of waar nog een flinke voorraad van is. Met de volgende Koopjes hopen we je te verleiden...


Aardperen Bezemwagen

Zoals ik al eerder vermeldde, onze oogst Aardperen was enorm groot en we zijn de laatste tientallen kg’s aan het verkopen. Dit is je kans om deze gezonde en gemakkelijk te kweken knollen aan te schaffen!

Bestel onze Aardperen


Tuinslangen

We hebben heel lang volop tuinslangen, pompen, koppelingen en dergelijke verkocht. Op enig moment was daar gewoon geen ruimte meer voor.

Er zijn nog 4 rollen (25 m) ½” slang, bewapend, oersterk, knikbestendig. Deze mogen voor € 15,00 per rol de deur uit!

Dan hebben we nog een rol van ongeveer 50 m (misschien iets minder) 3/4" slang, extra grote diameter dus. Een dikke slang is ideaal om te monteren om over langere stukken water te transporteren. Hoe groter de diameter, hoe minder drukverlies!
Een mooi koopje voor een Moestuinvereniging of mensen met zeer grote tuinen. Deze slang is rood transparant en zeer dikwandig. De hele rol mag weg voor € 50,00

Heb je interesse in deze tuinslangen? Stuur ons dan een mailtje naar info@vreeken.nl
Wie het eerst komt heeft beet! 
 
facebook