Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 122, oplage 120.000  
 

Mooie wensen geven warme harten...

Hoe was jouw jaar:

veelbewogen, intens, uitgelaten, verdrietig, hoopvol?


» Hoe gaat het met jullie?

Het voordeel van het bezoek aan onze winkel in Dordrecht is, dat we elkaar even in de ogen kijken en wat babbelen over de perikelen van het kweken of er ontstaan spontaan wat persoonlijke uitwisselingen.

In een Nieuwsbrief is het vooral eenrichtingsverkeer, toch voel ik me met jullie verbonden. We delen immers dezelfde passie en botanische nieuwsgierigheid! Als jullie reageren op mijn berichten, (ik krijg vaak meelevende of dankbare berichtjes) dan is het contact zelfs even wederzijds. Ik hoop en wens voor 2024, dat het jullie goed gaat, dat het lukt om mee te bewegen in veranderende situaties en dat je vertrouwen kan hebben (houden of hervinden) in de toekomst. Met zaaien en kweken van planten maken we er in elk geval met elkaar een mooiere en gezondere wereld van.


» Ons jaar in een notendop

Het was voor ons bedrijf op veel fronten een mooi jaar. Jullie bestelden enorm veel, maar we konden de orders met elkaar net voldoende bijbenen. Er was de afgelopen maanden zelfs tijd om oude openstaande orders van net vóór en tijdens de coronacrisis door te spitten en honderden klanten te mailen. Heerlijk om na die gekke (veel te drukke) jaren schoon schip te kunnen maken. Dat schone schip is extra nodig omdat we per 1 januari de nieuwe eigenaren van Vreeken’s Zaden mogen verwelkomen.

Na een vol jaar van geheimzinnigheid mag ik in deze Nieuwsbrief Thirza Koppert en haar broer Ruben Koppert aan jullie voorstellen en zij introduceren zichzelf aan jullie.
Zie het rubriekje hierna... we schrijven historie!

Ons bedrijf gaat een nieuwe fase in, veel zal vertrouwd en hetzelfde blijven: ons grote en zich steeds vernieuwende assortiment, de eerlijke en gezellige sfeer in onze winkel, grote toewijding van onze medewerkers en verrassende aanbiedingen van zeldzame planten. Vooral achter de schermen gaan we stap-voor-stap moderniseren en automatiseren om dat enorme assortiment behapbaar te houden. We zullen actiever worden op de sociale media, oude leuzen komen in een nieuw jasje, oude beloften blijven in essentie overeind, maar het moet zichtbaarder en sneller. Ik mag er hopelijk nog wat jaartjes getuige van zijn. (De foto toont onze winkelpui in ongeveer 1930)


» Mogen we aan jullie voorstellen...

Wij zijn Thirza en Ruben Koppert, 34 en 28 jaar oud en opgegroeid in Berkel en Rodenrijs, zeer bekend met de agrarische sector. Onze ouders zijn actief in de biologische bestrijding www.koppert.nl en wij zijn helemaal in de sfeer en omgeving van ondernemers opgegroeid.

Thirza

Mijn eerste studie en huidige werk is gericht op bedrijfsvoeringen en investeringen. Dat komt goed van pas als je een eigen onderneming wilt leiden. Enkele jaren geleden begon ik een studie Biologie, waar ik volgend jaar de Master in verwacht te behalen. Toen begon de zoektocht naar een plek waar deze 2 kennisgebieden samen zouden komen.
Ik kwam op een moestuincursus in Nijmegen en hoorde daar lovende woorden over een zaadbedrijf in Dordrecht. Ton Vreeken had al hier en daar laten vallen, dat hij zijn bedrijf wilde verkopen, zodat hij zich geleidelijk kon terugtrekken. Wie is die man, kan ik daarmee samenwerken? Na een actie als mysteryshopper en een prettig bezoekje aan Ton, kwamen de onderhandelingen aan het rollen en kreeg ik er steeds meer zin in.
Ton adviseerde al meteen om deze job niet alleen te doen, het bedrijf wordt te complex, hij krijgt het zelf maar net allemaal georganiseerd.

Ruben

Toen kwam ik om de hoek kijken. Ik ben dus de broer van Thirza (zij zegt zelf “broertje”) en werd meegenomen in het proces om de overname van Vreeken’s Zaden samen met mijn zus te doen. Zelf heb ik al de nodige skills en ervaring in ondernemen, nieuwe ontwikkelingen en software implementeren, activiteiten op sociale media vind ik belangrijk voor een bedrijf. Verder ben ik een mensenmens en heb veel zin om me verder te verdiepen in alle ins en outs van het zadenvak. Mijn laatste activiteiten waren met de webshop van Insect Heroes insectheroes.nl het wordt dus een ontdekkingstocht van insecten naar planten!

We hebben er beide heel veel zin in, Ton gaat ons het zadenvak leren en zal in elk geval nog 1-2 jaar zeer actief zijn, jullie zijn nog niet van hem af!


» Bloembollen, die het voorjaar kleuren

Ja, ja... Ze kunnen nog geplant worden, we houden onze bollen lang in goede conditie. Vanaf dit weekend starten we weer met de Grote Opruiming van dit bollenseizoen. Hoe groter het pakket, hoe meer korting... Bestel je op tijd, dan doen we ons best om de bollen nog vóór de Kerst te leveren. Tot nu toe konden we door deze jaarlijkse uitverkoop helemaal leegverkopen! Willen jullie ons helpen de laatste leuke bolletjes een goede bestemming te geven? We stellen een aantrekkelijk en ruim pakket voor je samen, ons extra aandeel is dat we je dubbel of meer bollen geven voor de prijs die je betaalt. (in feite krijg je dus 50% -60% korting). Je kan kiezen uit 1 of meer pakketten in 5 prijsklassen. Idee: laat het pakket naar familie of vrienden sturen (vermeld dat adres op het “afwijkend afleveradres”); factuur sturen we dan naar jou.

Profiteer jij ook mee van dit mooie aanbod? Klik hier:

Bekijk en bestel het opruimingspakket Bollen 
 
facebook