Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 117, oplage 120.000  
 

Het groeit en groeit en groeit...

Genieten jullie ook zo van de tuin? Af en toe wat water geven, maar een regentje op zijn tijd doet de rest! Dat heet: groeizaam weer...

Onze voorraad groeit ook weer

Excuus voor het flauwe bruggetje, maar inderdaad: hier stromen de goederen voor een smakelijke en fleurige toekomst ook weer binnen. Mag ik een paar groepen aan je voorstellen?


» Allereerst natuurlijk de Herfstbloeiende Bloembollen

Die kunnen meteen de grond in, het is een wat minder bekend groepje bollen, dat op mooie herfstdagen een fijne kleur aan de tuin geeft! Bekend zijn de Herfsttijloos en Saffraankrokus, maar voor alle soorten klik je hieronder.

Bekijk de herfstbloeiende bollen en knollen


» De Voorjaarsbloeiende Bloembollen

Dat is andere “koek”... Ruim 600 verschillende soorten Tulpen, Hyacinten, Narcissen, Krokussen, Amaryllissen, Pioenrozen, Sieruitjes, Tuincyclamen en nog veel meer. De planning is zo goed als klaar, je kan dus al op de website bestellen zodat je voorin de wachtrij staat. De enige groep, die nog niet compleet is, is die van de Amarylissen (Hippeastrum). Die komen nu pas een beetje aan bij onze kweker en we kopen alleen de allergrootste maten om maximale bloei te kunnen beleven.

Bekijk de voorjaarsbloeiende bollen en knollen

 

» Alle Lookjes, die in de herfst geplant kunnen worden

Naast Knoflook zijn er nog veel meer leden van de Uienfamilie, die in het najaar geplant kunnen worden. Ze komen nu allemaal binnen en vanaf half september hopen we compleet te zijn. We hebben ook nog een spectaculair nieuw sjalotje uit Japan, zie verderop in deze Nieuwsbrief. Je kan (nu nog) kiezen uit 35 knoflookvariëteiten, op tijd bestellen voorkomt teleurstelling (ik wil niet pushen, maar niet elk ras is overvloedig aanwezig) Je vindt de beschikbare collectie hier:

Bekijk en bestel knoflook

De 18 andere winterharde Lookjes vind je hier:

Bekijk en bestel herftsuitjes


» Veel nieuws te beleven...

In juli en deze maand augustus zijn weer veel nieuwe soorten opgenomen in onze website. Je kan op onze site per maand bekijken wat er nieuw is toegevoegd. In juli waren dat 30 interessante items, kijk maar eens hier:

Nieuwe introducties juli 2023

Tot nu toe hebben we 40 nieuwe soorten mogen begroeten in augustus, dat kunnen er nog meer worden, maar kijk alvast hier:

Nieuwe introducties augustus 2023

Elk nieuwe dingetje, elk nieuwe soort heeft een verhaal, met liefde uitgekozen om jullie tuinhobby boeiend te houden. Al jaren lukt het ons om 300-400 noviteiten per jaar toe te voegen. Hierdoor blijven we pionier, vooruit lopend in de groene wereld, inspirerend voor kleine en grote kwekers, hier zijn we enorm trots op!


Mag ik een bijzonder Sjalotje er even uitlichten?

Na enkele jaren verwachtingsvol kweekwerk is gelukt om een voldoende partij van dit bijzondere (en buiten Japan nauwelijks verkrijgbare) sjalotje voor jullie klaar te hebben! We importeerden een kleine portie van dit Okinawa Sjalotje uit Japan en kweekten 3 jaar om het soort te leren kennen. Opvallend is het smalle blad en de vrij trage groei, maar ook de zeer goede vorstbestendigheid. Dit alles resulteert in een uitje dat opvallend lekker is: iets pikant, een tikje scherp en zoet... In Japan worden de uitjes als voorafje of net als Edamame bij een drankje genuttigd, ook als tussengerecht zijn ze populair. Ga lekker kweken en geniet mee van dit wondertje uit de zuidelijkste eilandengroep van Japan. Een leuke toegift is de fraaie roze bloei.

Bekijk en bestel dit mooie soortje hier


» Nazomer: Aardbeien planttijd

Vroeger wist iedereen het: in deze tijd moet je aardbeien planten. Een uitloop naar september is ook nog prima. We hebben dus nog een mooie voorraad, jullie kochten de afgelopen tijd al onze bosjes van het oude ras Jucunda, we hebben binnenkort nog een partijtje opgepotte plantjes van dit succesvolle, historische ras.

Het hele sortiment aardbeien bekijken

3 leuke thema-aanbiedingen vind je hier:

Bekijk en bestel voordelige aardbeien pakketten


» Zoete Aardappelplanten

“Dat wordt niks meer...” hoor ik je denken, maar als je slim bent, dan koop je nu nog een leuk klusje Zoete Aardappelplanten. Weet je waarom? Je kan ze per soort in een wat grotere pot zetten en vanaf nu de uitlopers van die planten volop stekken, zodat je voor 2024 een leuk sortiment kan uitplanten. Bij de voorspelling van de eerste nachtvorst moeten de plantjes naar binnen en je kweekt gewoon lekker door op de vensterbank. Bijna elke stek groeit aan de wortel, want de plantjes vermeerderen heel makkelijk. We hebben nog 1 karretje vol met planten, help ons eraf en jezelf eraan! Het pakket bestaat uit eetbare en (enkele) siersoorten. Bestel dit voordelige “stekpakket” hier:

Bekijk en bestel Zoete Aardappelplanten


» Bijzonder bolletje voor thuis!

Slechts eenmaal per jaar kunnen we aan een heel grappig plantje komen, dat je makkelijk kan doorkweken en dat jou en je vrienden jarenlang veel lol zal geven: Het Zwangere Uitje. Lees maar eens over dit grappige plantje, we hebben nu een flinke voorraad:

Bekijk en bestel dit grappige plantje


» De laatste Vilmorin Platen

Dit zijn de mooiste groenteafbeeldingen die we kennen! Elke plaat is het waard om ingelijst te worden en een ereplek in je huis (bijvoorbeeld in de keuken of langs de trap) te krijgen. We hebben nog ongeveer 100 platen in 34 verschillende soorten, niet iedereen weet dat we deze fraaie, grote platen verkopen, dus ik noem het maar weer eens. De platen zijn voor het eerst uitgegeven in 1850, ze dienden (op klein formaat) als verfraaiing voor de Zaadcatalogus van de oude firma Vilmorin. Ze zijn 50x65 cm en we hebben ze per soort in een handzame koker verpakt.

Bekijk en bestel historische groenteplaten

Ik weet zeker dat je verliefd wordt op deze platen, het is ook een origineel cadeau voor je vrienden of familie!

 


 
 
facebook