Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 97, oplage 120.000  
 

Veren of Loodjes

Sommigen fladderen het jaar uit, voor anderen zijn het de laatste loodjes, wij sluiten een mooi jaar af en hebben grote verwachtingen voor 2020!

 

» Op de rit...

Het nieuwe seizoen komt weer aardig op de rit bij ons, ik zal begin 2020 melden zodra alle pootaardappelen bekend zijn (90% is trouwens al te bestellen), in die periode zal ook bekend zijn welke bloembollen (Dahlia’s e.d.) weer te bestellen zijn.

In deze Nieuwsbrief zal ik vertellen wat er nu urgent of actueel is.


» Uitverkoop Bloembollen (Voorjaarsbloeiend)

In december (nu dus) start de uitverkoop van onze mooie collectie bloembollen. We houden ze optimaal door koele opslag en we leveren al een deel in week 51, de rest in week 1 en 2. In week 52 verzenden we niet. Het grootste deel van de bollen zal uitstekend bloeien!

Wie zelf wil kiezen: je kan nog dit weekend struinen in ons sortiment, gewone bollenorders krijgen uiteraard nog voorrang, daarna rollen we de uitverkoop uit en is er geen keus meer beschikbaar.

Sla je slag als je “veel-voor-weinig” wilt hebben, je krijgt nu 2x zoveel bollen voor hetzelfde geld. Wacht niet te lang (is mijn advies) want deze uitverkoop loopt vaak hard.

Bekijk en bestel ons December Kado Pakket


» Kerstmarkt Dordrecht

Het wordt dit weekend redelijk weer, af en toe een zonnetje, af en toe een flinke bui. Met een paraplu en warme kleding is het reuze gezellig om onze beroemde Kerstmarkt te bezoeken! Dordrecht heeft de grootste (en volgens trouwe bezoekers de gezelligste) Kerstmarkt van Nederland. Ons bedrijf is in het hart van deze happening gelegen, sterker nog: met enkele collega’s ben ik de Kerstmarkt in Dordrecht begonnen, het was meteen een hit.

Tegenover onze winkel bemensen we een gezellige kraam met enkele bijzondere producten: geweldige en originele vogeltaartjes die door een van onze medewekers worden gemaakt, verder kopen we elk jaar de mooiste Mistletoe met veel bes en onze oudste kweker (inmiddels 86 jaar) plukt jaarlijks fraaie kersttakken tot leuke, gemengde bossen.

Uiteraard is onze winkel gewoon open en veel van onze vaste klanten maken er een leuk jaarlijks uitje van.

De openingstijden van de Kerstmarkt zijn:

- Vrijdag 13 december 10.00-21.00 uur
- Zaterdag 14 december 10.00-21.00 uur
- Zondag 15 december 11.00-18.00 uur

Klik hier voor meer informatie 


» Van onze Verkooptuin

Kruidachtige Smaakmakers

De Tuinuitverkoop loopt nog, eigenlijk is de verkoop van onze planten nog zo in volle gang, dat we er niet veel aan hebben getrokken. Voel je vrij om een pakket te bestellen.

Bekijk de Tuinopruiming Kruidachtige Smaakmakers


Biologische Aardperen

Deze week komt de nieuwe oogst Biologische Aardperen binnen. De oogst is bijna 50% groter dan in 2018 dus we hoeven dit jaar waarschijnlijk geen “nee” te verkopen. Je kan ze de hele winter planten, we hebben de beste en lekkerste rassen verzameld, de meeste mensen (ook collega’s) weten niet eens dat er zoveel diversiteit is, daar heb ik persoonlijk (samen met een van onze biologische kwekers) voor gezorgd. Ja, ja... een beetje trots op al onze collecties ben ik echt wel!

Voor wie moeilijk een keus kan maken, hebben wij een “van-alles-wat” collectie samengesteld.

Bekijk en bestel onze collectie Aardperen Toppers


Kiwibes

Vorige week was hier het feest van de Kiwibes. Honderden planten sierden de Voorstraat en hebben inmiddels hun nieuwe baasje bereikt. Ik heb enkele pakketten extra besteld, dus zolang de voorraad strekt kan je nog bestellen.

Bekijk en bestel de Kiwibes


Parasolboompjes

De Parasolboompjes kan je pas weer voor levering in 2020 bestellen, de meeste van deze bestelde bomen zijn al opgehaald. Veel klanten kwamen met een grote bus, of aanhanger. 1 klant heeft zo’n boom in zijn sportwagen Mazda MX-5 gezet, tja... zonder dak kan je zelfs een grote boom van 2 m kwijt! Hij is veilig in Amsterdam aangekomen, we hebben er veel lol om gehad.


» Eetbare Bollen en Knollen

In de winter kan je veel vorstbestendige lookjes, uitjes en andere interessante eetbare bollen en knollen planten. Ook tussen 2 vorstperiodes in! We vullen nog steeds onze voorraad aan, sommige soorten gaan juist bijna op.

Voor deze Nieuwsbrief stelde ik een collectie samen.

Bekijk en bestel de collectie Eetbare Bollen


» Cadeaubon, voor wie niet kiezen kan...

Gek genoeg is een van onze cadeautoppers van deze maand de Kadobon (waarom niet deze simpele spelling...?) We verkopen een leuk verpakte (maar ouderwets papieren) kadobon, samen met een gratis zakje zaad. Je kan deze op de website bestellen en eventueel elders laten bezorgen.

Bekijk en bestel onze Cadeaubonnen


» Vacatures

Studententeam
Ons studententeam, dat in de late uurtjes komt werken vanaf januari is waarschijnlijk compleet. Ze moeten nog proefdraaien, we gaan zien of het weer een gezellige en ijverige werkploeg wordt. Vaak ontstaan zelfs onderlinge vriendschappen, leuk om mee te maken.

Tuinteam
In ons tuinteam kunnen we een nieuwe collega plaatsen. We zoeken iemand met snel begrip, ruimtelijk inzicht, voeling met planten en fysiek sterk, in eerste instantie voor 32 uur.
Je kan solliciteren met CV naar info@vreeken.nl

Zaadverpakkers
Door ziekte is een van onze zaadverpakkers voor lange tijd uit de running, we zoeken iemand die het leuk vindt om nauwkeurig en snel met zijn handen te werken en het niet vervelend vindt om lange tijd productiewerk te doen.
Ook hiervoor graag net CV solliciteren naar info@vreeken.nl 
 
facebook