Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 91, oplage 120.000  
 

2½ maand geen Nieuwsbrief...

Het kon echt even niet anders, we waren (en zijn) ondergedompeld in bergen orders!


» Dank, excuus en energie

Allereerst willen we jullie danken voor de enorme hoeveelheid orders, die we mochten en mogen ontvangen. Ik heb de knop maar omgezet wat betreft mijn streven om ons bedrijf wat te stabiliseren. Dat gaat niet werken, we blijven groeien tegen wil en dank... Wel gaan we het komend jaar wat productgroepen afstoten, die teveel tijd vergen, jullie merken dat vanzelf. Op andere gebieden staan er juist weer veel interessante noviteiten in de steigers, ik ben al volop aan het nieuwe seizoen bezig. De jaarlijkse groei van 400 nieuwe soorten maken we al jarenlang door.

De landelijke trend om zelf te gaan kweken kan langzamerhand echt een hype genoemd worden! Ook wij zijn samen met onze ruim 300 kwekers en leveranciers dit jaar aangenaam verrast door de grote aantallen en hoeveelheden, die er aangevoerd moesten worden. Dat gaf echter hier en daar grote problemen, wij moesten opnieuw een grote inkoopsessie doen, waar we normaal de hele herfst mee bezig zijn. Daarnaast hadden onze kwekers halverwege het seizoen ook lege tuinen of schappen. Een aantal klanten konden of kunnen we zodoende niet op tijd alle soorten leveren die besteld zijn. Ons EXCUUS daarvoor, onze race tegen de klok hebben we niet op alle fronten gewonnen. Nog steeds gaan hier dagelijks veel pakketten met zaden de deur uit, die dan deels als mosterd na de maaltijd komen. Ik wil benadrukken, dat deze zaden kakel-vers zijn en dus zeker in 2020 en 2021 te gebruiken zijn. Trouwens: onze ervaring is, dat een béétje later zaaien geen probleem is, de natuur en ook de planten halen deels de achterstand in.

Gek genoeg krijg ik weer enorm veel energie van zo’n jaar. Visioenen, ideeën en beleid om het in 2020 beter te doen. Nog grotere voorraden, meer medewerkers achter de hand, we zijn al begonnen om dit te realiseren!


» De status quo

Terwijl de voorraden van honderden soorten zaden worden gevuld en aangevuld werken we momenteel 90% van de naleveringen weg, dat moet deze maand klaar zijn. Ons tuinteam is op 4 fronten in de weer: allereerst jullie bestellingen verzamelen, verder de voorraad constant (waar mogelijk) aanvullen, de verkooptuin in optima forma houden voor de grote aanloop van bezoekende klanten (fijn dat jullie steeds meer gewoon even langskomen!) en ten slotte de kwaliteit zo goed mogelijk houden door voortdurend onderhoud. Voorzichtig zijn we onze achterstand in onbeantwoorde e-mails aan het inlopen. Het lukt me niet meer om dit vóór mijn vakantie te klaren, maar mijn mailteam gaat gewoon door. Zo streven we er elk jaar naar om 100% van de mailtjes te beantwoorden.


» Juni: OPRUIMING!

Traditiegetrouw gaan 4 van onze productgroepen vanaf 1 juni in de opruiming:

  1. Pootaardappels
  2. Bloembollen en Knollen
  3. Eetbare bolletjes en knolletjes
  4. Asperges

1) Pootaardappels

Terwijl wij al enkele jaren met succes experimenteren met het zeer laat planten van aardappels (als een soort nateelt) merk ik dat de Engelsen dit al gewoon in hun teeltplan aan het zetten zijn! Een extra bewijs dat het de meeste jaren prima lukt: aardappels poten in juni of juli levert net vóór de herfst een heerlijk jong geoogst piepertje op. Tip: in een paar potten of speciekuipen kan je ook heel goed aardappels planten! Kijk eens naar onze voordelige GROEITASSEN. Met dit in je achterhoofd is de nu volgende aanbieding wellicht extra interessant: Kies je “Einde Seizoen Pakket” van boeiende, bijzondere en smakelijke aardappels uit ons sortiment. Wij maken een keus uit wat er nog beschikbaar is.

Bekijk en bestel het pakket met pootaardappels


2) Bloembollen en Knollen

Heb je nog wat open plekken beschikbaar voor een makkelijke groeier? Ik zet zelf in deze periode ook vaak een deel van onze restanten in potten en bakken, de meeste soorten zorgen voor een frisse bloei in de nazomer! En (laten we eerlijk wezen) wij moeten er nu vanaf... Ik heb de pakketten de naam "VOL MET BOLLEN" meegegeven.

Bekijk en bestel het bollenpakket


3) Eetbare Bolletjes en Knolletjes

Plant je nu knoflook, uitjes of sjalotten dan kan je in de nazomer een lekker pittig en vers product verwachten. We maken het opruimingspakket compleet met bijvoorbeeld Yakon, Tajerblad, Oca, Ulluco, Mashua, een bijzonder aardappeltje en allerhande andere boeiende bolletjes en knolletjes.

Deze selectie van eetbare knollen en bollen heeft een verkoopwaarde van minimaal € 40,00 en kost je nu € 19,50 (meer pakketten per klant bestellen is mogelijk!)

Bekijk en bestel deze eetbare knollen en bollen


4) Aspergeplanten

We hebben er niet zoveel meer, maar de koelcel moet uiteraard wel leeg... Wie het eerst besteld, die heeft ze, ik heb de orders niet gekoppeld aan een voorraadsysteem, dus houd er rekening mee, dat je ernaast kan grijpen.

Zolang de voorraad strekt leveren we in 1 pakket:

  • 20 Asperges, geschikt voor de witte of groene teelt. Voor de witte teelt dek je ze toe met een grondwal, voor de groene teelt groeien ze gewoon in het licht.
  • 10 Paarse Asperges, voor de donkerpaarse teelt of wit met een paarse gloed. Deze extra smakelijke soort wordt donkerpaars als je ze in het licht laat groeien en wit met een paarse gloed als ze onder de grond groeien.

Als de voorraad bijna op is, dan kan de samenstelling van het pakket wijzigen.

Bekijk en bestel de laatste aspergeplanten 
 
facebook