Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 90, oplage 120.000  
 

Een beknopt teken van leven...

In deze periode staat onze hele team op scherp en werkt ieder op haar of zijn plek aan een zo snel mogelijke afhandeling van de vele orders...


» “Ongelofelijk!”

Dit woord klinkt vaak uit de monden van mijn medewerkers als ze de dagelijkse stapels aan bestellingen zien of als ze de pallets vol met binnenkomende spullen een plekje moeten geven. Het klinkt ook menigmaal van de ons bezoekende klanten: overweldigd door de enorme keus en glimlachend om de lange rijen aan de kassa’s. De sfeer is altijd heel prettig bij ons, we houden de moed erin hoewel de toename van het aantal orders ons hoofdbrekens bezorgt. Gewoon doorbuffelen is mijn motto, er komt altijd weer licht aan het eind van de tunnel.

Kennelijk worden onze leveranciers en kwekers ook overvraagd, want het is werkelijk een uitdaging om de voorraden op peil te houden! Geef ons dus alsjeblieft even de tijd, we zorgen voor je order, maar alles loopt weer behoorlijk uit. Daarbij komen uiteraard de jaarlijkse douaneperikelen, de route India-Nederland wordt steeds lastiger bijvoorbeeld.


» Daslook en ander plantennieuws

Jaarlijks kopen we prachtige Daslookplanten bij een Nederlandse kweker. Zij leveren ons in de herfst ook prachtige knolletjes van dit geliefde wilde uitje. Dit unieke soort groeit heel gemakkelijk in de schaduw en alles aan de plant is eetbaar: de knolletjes, het blad en de bloemen. Lees maar eens over de veelzijdigheid van dit plantje.

Bekijk en bestel onze Daslook

Deze week zijn we gestart met de verkoop van (biologische) groenteplanten! We kunnen deze kwetsbare plantjes helaas niet versturen, maar in de winkel heb je nu al de eerste keus! De laatste rabarberwortels, aardperen en zonnewortels gaan over de toonbank. Er zijn ook nog enkele (prachtige!) Helleboruspakketten...

Bekijk en bestel onze Helleboruscollectie

Vanaf april gaan we wekelijks enorm veel planten binnen krijgen, een prachtige tijd, de tuin wordt weer lekker groen!


» Vruchtvormen: gekkigheid, dol-dwaas of educatief?

In Azië zijn vruchtvormen razend populair. In Japan zag ik zelf prachtige kubusvormige watermeloenen die voor hoge prijzen afzet vonden... de Japanner staat voor maakbaarheid, terwijl menig Nederlandse hobbyist juist zoekt naar het vinden van de natuurlijke modus. Gekkigheid dus, een appel laten groeien in de vorm van een hart? Of een pompoen als schedel? Het is zeker dol-dwaas en daarom maakt dit het kind in je wakker, of... je inspireert je (klein)kind tot het telen van fruit of vruchtgroenten!

Kijk, glimlach en bestel...


» Enkele interessante en nieuwe producten


de PluggBox

Gewone en degelijke zaaibakken en zaaikasjes vind je volop bij ons. Veel goede producten komen uit Engeland, dus we hopen op een milde Brexit... Uit Zweden komt het unieke en slimme zaaisetje de PluggBox. Deze verkopen we al jaren aan veel tevreden klanten!

Bekijk en bestel onze PluggBox


de Rootmaster

Nieuw voor ons is de Rootmaster: Van dezelfde degelijkheid en met een even slim doordachte constructie als de PluggBox bedacht Nelson Garden (Zweden) dit zaai-, verspeen- of stekkasje.
De buitenafmeting is 29x19x22 cm (lxbxh) en het kasje bestaat uit een onderreservoir voor water, met daarop de 8 “boekjes” van elk 4 uitsparingen van 3x2 cm en 7 cm hoog. Deze boekjes schuif je je van bovenaf in een tussenschot. Dat tussenschot draagt halverwege een lont, dat in het waterreservoir hangt en de aarde in de potjes nooit laat uitdrogen. Elk set heeft extra lontjes. De transparante kap is van stevig en soepel transparant kunststof.

Bestel de Rootmaster hier, of voel en bekijk deze in onze winkel!


Zaai- en Stekplaten

Onze Zaai- en Stekplaten zijn uitgebreid met stevige, extra diepe modellen. Een klant wees ons op deze nieuwe maten: in verhouding diepe potten zijn zeer ruimte besparend, je kan de plantjes langer in deze potjes laten groeien.

Bekijk en bestel ons sortiment Zaai- en Stekplaten

Voor deze platen hebben we eenvoudige water(opvang)bakken.

Bekijk en bestel onze water(opvang)bakken 
 
facebook