Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 89, oplage 120.000  
 

Hallo overwinteraars!

Terwijl de passievolle tuinier (zoals jij) duimen draait op de bank, daalt de zaadman af in zijn zaadspelonken...

 

» Winterwerk (aan de winkel)

Ik chargeer, dat begrijpen jullie wel toch? Uiteraard heeft een ieder van jullie naast de tuinhobby nog vele andere fijne activiteiten, maar dat van die zaadspelonken klopt aardig. Er moet hier in korte tijd enorm veel werk verzet worden om weer gereed te zijn voor het vervullen van jullie tuinwensen. Mijn team en ikzelf hebben er weer enorm veel zin in, tot nu toe loopt alles op rolletjes...


» Pootaardappelen en andere knollekes

Elk jaar is het weer sleuren en trekken om alle kwekers op tijd te laten leveren, in de maand februari komen er nog ongeveer 7 pallets met aardappels bij, maar... we hebben het sortiment rond, dus je kan gaan bestellen. Ze zijn dus nog niet allemaal klaar om in de winkel af te halen!

Kijk eens op je gemak naar onze prachtige 166 rassen, waaronder 50 noviteiten (oude historische en nieuwe rassen) die we eerst allemaal geproefd hebben.

De aardperen en zonnewortels zijn er al enkele maanden en kunnen de hele winter (als er geen vorst in de grond zit) geplant worden. Het beschikbare sortiment vind je hier.  Daarnaast hebben we de vele onbekendere, kleine knolletjes, zoals Mahua, Ulluco, Oca, Indianenaardappel, Incapijlwortel, Aardaker, Wilde Aardappel, Crosne, Madeira Vine, Yakon en Yam. Je beleeft andere culturen door de teelt van deze bijzondere knolletjes en ik doe er mijn best voor om elk jaar weer veel oogsten op te kopen.

Kijk maar eens hier voor dit sortiment


» Knoflook, Plantuien en Sjalotten

Ze kunnen nu de grond in, je kan ze ook alvast in bakken op potjes laten groeien, knoflook is vorstbestendig. Deze 3 rassen zijn na de oogst lang te bewaren! Dit zijn die 3 rassen.

De plantuien en sjalotten, die we nu aanbieden willen het niet te koud hebben, wacht dus nog met planten, anders gaan ze voortijdig bloeien. Interessant zijn de beroemde en geliefde Franse plantuitjes ‘Rosé de Roscoff’ (link naar 307070) en de extra pittige sjalotten ‘Ardente’.

De hele collectie plantuitjes en sjalotten vind je hier


» Zaden, zaden, zaden

Uiteraard is onze hoofdmoot en belangrijkste activiteit: het op peil brengen van de zadencollectie. Zowel het verpakken van de nieuwe oogst als ook het testen op kiemkracht is in volle gang. Weet je dat moeilijk kiemende zaden, naast foefjes van temperatuurwisselingen ook soms positief reageren op een behandeling met gibberelinezuur of salpeter? Als er bij ons iets lastig kiemt, dan grijpen we graag naar deze hulpmiddelen!


» Werkers bezig en een werker gevraagd

Onze deels overdekte tuin staat goed gevuld met (bijzonder) fruit. Mijn tuinteam zit volop in de verkoop, want veel van die planten zijn winterhard en kunnen dus gewoon geplant worden. Een ander team is de aardappels aan het verpakken, dat duurt nu nog ongeveer 2 weken.

Trouwens...: voor onze magazijnen hebben we een nieuwe fulltimer nodig, Mitchell stopt na dit seizoen, je kan je dus aanmelden! Je moet heel dienstbaar zijn, want bijna alle teams lopen aan je te trekken en ondertussen deel je alle kleine en grotere ruimtes inventief en overzichtelijk in met aankomende goederen, die je zelf weer steeds moet aanvullen. Handen uit de mouwen dus met af en toe flink sjouwen...!

Dit jaar hebben we weer een soepel, snel en (bijna) foutloos avondteam lopen, die onder het genot van een lekker muziekje zich tussen 19-24u door de dagelijkse bestellingen heen zwoegt.


» Denk je aan de vogels?

Deze maanden hebben de standvogels wat extra voer nodig. Ook kan je alvast een nestkast ophangen om als bescherming en huisje te dienen. Dit jaar is ons vogelvoer uitgebreid met een kostelijke collectie handgemaakte “Vogeltaartjes”, leuk om cadeau te doen aan vrienden of rechtstreeks aan je gevleugelde vriendjes. Het hele sortiment “vogelvreugde” vind je hier.

Kijk ook eens naar onze fraaie vogelpotten, insectenpotten en bleekpotten, dit jaar hebben we extra grote rabarberpotten toegevoegd aan de collectie. 
 
facebook