Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 88, oplage 120.000  
 

Vier weekjes nog...

dan is 2018 weer voorbij! Voor sommigen een jaar om nooit te vergeten, voor anderen wellicht om liever te vergeten...

 

» Bollen 50% korting!

Helemaal leegverkopen is bijna onmogelijk. Sterker nog: zaterdag krijgen we nog een aanvulling binnen van een kweker! Je kan ons helpen de laatste leuke bolletjes uit te verkopen... Vanaf 1 december of op een door jou bepaald tijdstip leveren we het door ons samengestelde pakket bij je thuis of op een ander adres. Ons aandeel is dat we 100% meer bollen geven voor de prijs die je betaalt. (in feite krijg je dus 50% korting). De keus is uit 1 of meer pakketten in 4 prijsklassen. Idee: laat het pakket naar familie of vrienden sturen (vermeld dat adres op het “afwijkend afleveradres”); factuur sturen we naar jou. 

Bekijk en bestel een December Kado Pakket


» Een fruitige winter

Toen ik 42 jaar geleden in dit vak begon werden alle bladverliezende struiken, dus ook het fruit, met kale wortel verhandeld. Toen was het algemeen bekend dat de herfst en winter de beste tijd was om winterharde planten te poten, ze zijn dan immers geheel in rust. Nu hoor ik vaak de vraag: kan het nog wel, het is bijna winter! Ja, ja, het kan nog en het kan de hele winter, behalve als de vorst in de grond zit (wat in Nederland de laatste decennia nooit langer dan enkele weken is).

Vandaar dat wij nu dus volop fruit aan het inkopen zijn. Volgende week zal ik weer 10-15 nieuwe soorten toevoegen, zodat we tegen de 300 fruitrassen kunnen aanbieden!

Geniet je mee?

Bekijk en bestel onze Fruitrassen


» Kiemgroente (of Spruitgroente) en Microgroente

Nu we de korte dagen weer beleven (we zakken elk jaar van 16¾ naar 7¾ zon-uren!) is het extra gezond en aangenaam om binnen wat eetbaars te telen. Tegenwoordig kan je zelfs met behulp van onze uitgekiende plantenverlichtingen de hele winter een oogstbaar product telen, kijk maar eens hier.

Een speciale plaats neemt de groep Kiem- en Microgroente in. Je kan ze al na enkele weken oogsten, ze zijn heel gezond en subtiel smakelijk! Even het onderscheid: Kiemgroente (of Spruitgroente) eet je met zaad en al, je laat de kiem in het donker ontstaan. Deze is dan licht van kleur, want na het ontstaan van bladgroen gaat een deel van de vitaminen verloren. Enkele voorbeeld voor deze groep zijn Taogé, Alfalfa, Radijskiem etc. We hebben eenvoudige, slimme tot zeer geavanceerde kiemhulpjes om deze knapperige jong gekiemde zaden te kweken.
Kijk maar eens hier.

Geef je de jonge kiemplanten een lichte plaats, dan ontstaan ook de eerste kiemblaadjes en eventueel nog een 2e paar blaadjes. We spreken dan van Microgroente, in het Engels aangeduid met “Cress” vandaar ons woord “kers” in bijvoorbeeld Tuinkers. Deze Microgroente kweek je op een rooster of matje of gewoon in een potje of schotel met een beetje fijne aarde. Ga er eens lekker mee experimenteren, wij leveren vele kwekers en restaurants en ons sortiment groeit nog steeds. Het hele sortiment vind je hier Is dat geen leuk cadeau-idee voor onder de kerstboom?


» Te kust en te keur!

Ik merk dat de cadeaumaand er weer aankomt, veel deadlines op de bestellingen (“ik heb het vóór 5 december nodig”) en aan de toonbank klinkt het vaak: “wil je het even voor me inpakken?”. We doen ons best om alle orders op tijd de deur uit te krijgen, mail gerust naar info@vreeken.nl als je extra spoed met je order hebt.

De topper van deze periode is onze (ouderwetse) Cadeaubon, een beetje onpersoonlijk, maar onze klanten zijn altijd erg blij om ze te ontvangen!


» Voor wie wat extra inspiratie wil, laat ik nu wat tips volgen


Topsy Turvy

Al jaren een topper in ons sortiment, maar nu is toch echt de bodem (na ongeveer 30 pallets) zichtbaar! Heel leuk om op je terras een tomaat, paprika of peper OMGEKEERD te telen. Je leest er meer over op onze website.

Bekijk en bestel de Topsy Turvy


Kiemkracht

Ons jubileumboek is eigenlijk tijdloos. Het verteld onze historie, afgewisseld met veel teelttips en interviews. Ik hoor vaak zeggen, dat het zo’n heerlijk leesbaar boek geworden is. We moesten een flinke oplage laten drukken, daar hebben we nog wat dozen van liggen...

Bekijk en bestel Kiemkracht

 


Wintervoer

Het wordt de komende maanden wat lastiger voor vogels om hun maaltje bijeen te vergaren. Verder kan je in de winter ook al nestkasten ophangen, we verkopen ze voor veel soorten vogels en andere diertjes. Eigenlijk zijn het allemaal leuke weggeeftips, je vindt ze hier.

Sierlijke vogelpotten en andere natuurpotten vind je hier.

In navolging van de Britse Vogelbescherming stelden we een mooi mengsel samen, deze vind je hier.


Flesbroesjes en druppelslangen

We verkopen prachtige gieters uit Engeland van het merk Haws, een duur(zaam) cadeau-idee, maar ook voor simpele (en slimme!) oplossingen zijn we erg enthousiast. Zo kan je heel nauwkeurig en fijn sproeien met onze simpele sproeikopjes die op een lege frisdrankfles passen. Deze zomer was de druppelslang een ideaal hulpmiddel. Planten krijgen het liefst alleen bij de wortels water, deze slang verdeelt dat slim en regelmatig. De 2 sets die we daarvan verkopen vind je hier.


Slakkenborstel

Niet zo’n gezellig onderwerp, maar het houdt alle tuinliefhebbers bezig: hoe blijven de slakken van mijn planten af...? We verkopen diverse slimme oplossingen hiervoor: kopertape en koperen ringen, slakken barrières, slakkenvallen en slakkendood. Een erg slimme oplossing is de Slakkenborstel, deze werkt vooral op de houten rand van een verhoogd plantenbed.


December Inspiratie

Word je enthousiast van deze producten? Ik nodig je uiteraard graag uit om deze op de website te bestellen of om ze op te halen in de winkel, er is ruim voldoende voorraad. Voor een leuk voordeeltje stel ik speciaal voor de komende geschenkenmaand dit pakket samen:

De totale waarde van dit pakket “December Inspiratie” is € 62,35. We bieden deze aan voor € 50,00

Bekijk en bestel het pakket “December Inspiratie” 
 
facebook