Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 87, oplage 120.000  
 

Zullen we woensdag sneeuw beleven?

November heeft vaak van die pittige koudeschokjes. Geen paniek, tijdens dooiperiodes kan je gewoon doorgaan met het planten van bollen, knollen en winterharde planten, struiken en boompjes!

 

» Onze verkooptuin het bezoeken waard... de hele winter!

Deze maand hopen we de helft van onze verkooptuin te hebben overdekt met polycarbonaat. Zo kan je ook met regen en sneeuw prettig shoppen en wij hebben onze planten beter beschermd tegen eventuele vorstperiodes. Er komen nog steeds veel fruitstruiken binnen, ook soorten die we niet eerder hadden, bijvoorbeeld zeer goede Walnotenrassen!

Het jaarlijkse hoogtepunt beleven we aanstaande maandag, als we een vrachtwagen vol met kiwibessen binnenkrijgen.
Jullie hebben weer enorm gereageerd op ons aanbod van de Beauty’s en de Strongly en de spectaculaire Parasol en het Mannetje

In tegenstelling tot veel tuincentra, die zich nu in de kerstsfeer hullen, blijven wij echt een tuinwinkel zonder poespas en met de nadruk op plantmateriaal een zaadteelt.


» Aardperen enzo

Volgende week komt de verse oogst aardperen binnen. Je kan ze de hele winter planten, maar als je ze vroeg bestelt, dan weet je zeker dat jouw favoriete ras nog beschikbaar is.

Bekijk en bestel onze Aardperen

Dit jaar kunnen we 13 toprassen aanbieden, we zijn hiermee uniek in Nederland! De zonnewortels (broertje van aardperen en altijd prachtig bloeiend) komen iets later binnen. Crosne hebben we nu ook beschikbaar en we zijn volop oogsten aan het opkopen van Mashua, Ulluco en Oca. Deze laatste drie soorten knolletjes bewaren we nog even in de koelcel voor jullie, ze zijn niet winterhard.


» Bloembollen en knollen

Je kan de meeste soorten tot eind december planten, maar... het sortiment neemt per dag af. De afgelopen weken hebben we heel veel (maar niet alle soorten) kunnen bijkopen, dus de laatste bollenorders gingen en gaan deze weken de deur uit. Een tweede aanvulsessie komt volgende week en dan gaan we dit mooie product afbouwen. Voor een klein Keukenhof in je tuin: kom snel langs om je slag te slaan! Online bestellen kan ook, maar ik waarschuw alvast: niet alles is er meer... 

Bestel de voorjaarsbloeiende Bloembollen en knollen

Extra trots zijn we op onze mooie collectie pioenrozen: rechtstreeks van onze kweker, die heel veel rassen test op schoonheid en bruikbaarheid voor de tuin! 

Bekijk en bestel onze collectie Pioenrozen


» Eetbare paddenstoelen en Rotterzwam

Weet je dat het superleuk is om zelf paddenstoelen of zwammen te telen? We hebben een heel scala van soorten, voor sommige heb je zelf verse boomstammetjes nodig of een strobaal voor andere verkopen we kant-en-klare kweeksets.

Een speciale plek neemt de kweekset Rotterzwam in:  een set waarmee je oesterzwammen teelt op je eigen koffiedroes.

Bekijk en bestel de kweekset Rotterzwam


» Chayote tegen een herfstprijsje

Ken je de Chayote al? Zelf geteeld dit jaar? Onze kweker had weer recordoogsten, hoewel ze (ondanks de warme zomer) erg laat gingen vrucht dragen. Misschien zijn ze te lang in de groeimodus gebleven en is er een ander weertype nodig voor een bloeistimulans... Hoe dan ook, we hebben toch weer kisten vol met deze unieke vrucht! Je kan ze uiteraard eten: heerlijk als roerbakgroente, maar je kan ook de vrucht voor 2/3 in luchtige grond stoppen in een flinke pot en zowaar: de vrucht gaat uitlopen tot een snelgroeiende klimplant. Gedurende de winter zet je deze binnen op een zonnige plek. Snoei de uitlopers regelmatig terug en plaats de plant vanaf half mei op een warm plekje in de tuin, waar deze flink kan groeien, langs gaas of over een pergola. Ze zijn nu (zolang de voorraad strekt van deze kweker) bijzonder goedkoop: 

Bekijk en bestel de Chayote

  
 
facebook