Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 85, oplage 120.000  
 

Twee handen vol!

Als de tiende maand volgende week begint, dan waaien we zo de herfst weer in!

 

» Begaanbare tuin

De grond is nog goed begaanbaar, er kwam gelukkig regen, maar we hebben ruim voldoende droge dagen om nog actief te blijven in de tuin! Mag ik je wat tips van de hand doen?


Je kan nog van alles zaaien.

We maakten daar een gemakkelijk overzicht van, deze is niet compleet maar geeft je een idee wat er nog kan. Kijk hier voor dit overzicht


Knoflook

Onze hele knoflookcollectie is nu compleet en we zijn hard bezig met het verzenden en reserveren van de dikke stapel bestellingen. Heb je ze nog niet besteld: wees er snel bij, want dagelijks raken er rassen uitverkocht! Ik herhaal nog even de link naar de beschikbare rassen, die dagelijks wordt bijgewerkt

Bekijk en bestel ons sortiment Knoflook

Bereid je plantenbed goed voor en lees nog eens de uitgebreide teeltaanwijzing door, die overigens ook geldt voor plantuitjes en sjalotten. Bekijk onze teeltbeschrijving voor Knoflook.


Najaarsuitjes

Nu zijn (op de Russische Look en Italiaanse Uitjes na) alle andere najaarsuitjes binnen:
Voor lekkere “verse” uitjes plant je deze maanden het ras ‘Radar’ en je oogst ze halfwas in oktober-november. Onder glas kan je ze nog wat langer laten doorgroeien... dit is een populair gewasje voor kwekers die een nateelt willen doen.
Beter winterhard en dus vanaf het late voorjaar oogstbaar zijn de uien ‘Troy’ en ‘Shakespeare’.

De lekkerste sjalotten plant je in de herfst, dit jaar kunnen we weer beide rassen leveren:
Griselle’ en ‘Grisor’. De Fransen zweren bij deze 2 rassen en een echte fijnproever zal het beamen: zo moeten sjalotten echt smaken!

Er zijn nog meer bijzondere smaakjes te beleven, je vindt ze uitgebreid beschreven op mijn website.
Kijk alvast naar deze soorten die je ook vanaf september planten kan: Sint Jans Uitjes, Daslook, Russische Look, Slangenlook, Muisjeslook, Oerprei, Roze Look, Italiaanse Wilde Uitjes en het Italiaanse Wilde Uitje.

Bekijk en bestel onze collectie Herfstuitjes


Fruitstruiken en bijzondere planten

De hele winter kan je onze fruitstruiken planten. We hebben heel veel nieuwe soorten opgenomen en de groei is nog niet gestopt... Je bent uiteraard van harte welkom om in onze verkooptuin te komen “neuzen”, deze staat propvol planten in optima forma, voorzover dat in dit jaargetijde kan... We verzenden uiteraard ook onze struikjes!

Bekijk het hele assortiment Fruit

Een kleine groep, die ik klein en speciaal wil houden zijn onze niet-eetbare, “Bijzondere Planten”. Je vindt de 16 soorten hier.  Hier bevinden zich ook niet-winterharde- of kamerplanten onder, zie de beschrijvingen.


Bemesting

Langzaamwerkende bemesting kan je de komende maanden op je tuin gaan strooien. De jaarlijkse pallets met Thomaskali  en de humusbesparende Zeewierkalk komen volgende week binnen en onze Biologische Tuinaarde is zo rijk aan humus dat deze met recht ook Compost wordt genoemd, een mooie basis voor de bodem! 

Bekijk ons hele assortiment Bemesting


» De Unieke Kiwibessen geprolongeerd!

In samenwerking met de Hogeschool te Gent en een Belgische kweker verkopen we 2 unieke collecties van de smakelijkste kiwibessen (ook wel Kiwai of mini-kiwi genoemd). Planten van kiwibessen dragen snel vrucht, onze Parasolbomen zijn zelfs al jaarlijks volop bessen aan het dragen. Een overvloed van de lekkerste vruchten: wie wil dat niet?

Dit voorjaar zijn we gestart met deze actie en na overleg met de kweker gaan we de collectie voortaan aanbieden in de herfst. Dan zijn de planten in rust en dus minder kwetsbaar in het vervoer. Ze kunnen dan ook de hele winter (bij zacht weer) wortelen en staan in het voorjaar klaar voor de start in jouw tuin.


Collectie 1

Collectie 1 bestaat uit 2 besdragende kiwibessen (vrouwelijke planten) en 1 bestuiver, het mannetje.
We noemden deze set, die GEGARANDEERD een heerlijke oogst geeft “De Beauty’s en de Strongly”.

Bekijk en bestel de Unieke Kiwibessen Collectie 1 


Collectie 2

Collectie 2 bestaat uit een prachtig gevormde parasolboom met een bijbehorend mannetje. Ik was dit voorjaar werkelijk onder de indruk van deze boompjes, ze zaten toen al boordevol jonge vruchtjes!
Deze set noemden we “De Parasol en het Mannetje”.

Bekijk en bestel de Unieke Kiwibessen Collectie 2 


» Twee Spectaculaire Uitverkoopacties

Begin september begonnen we met fase 1 van de grote tuinuitverkoop van onze kruidachtige planten. Wie deze sets toen heeft besteld had uiteraard de meeste keus, maar we kunnen nog een aardig aantal zeer interessante pakketten samenstellen!

Fase 2 (zo gaat dat bij een leegverkoop) is extra voordelig, we leggen er liever op toe dan dat we de planten de hele winter moeten verzorgen. Kortom, onder het motto: “onze winterharde en subtropische planten zoeken met spoed een nieuw baasje” kan je nu voor slechts € 19,95 een verzameling planten ter waarde van € 50,00 aanschaffen!

Bekijk en bestel het pakket “Bezemwagen Tuinplanten”


Onze herfstbloeiende bollen moeten nu echt de grond in. We hebben ze veilig in de koelcel opgeslagen maar voor een succesvolle bloei kan dat geen weken meer duren. Ook hier ruimen we dus de laatste rest op: prachtige herfsttijloos, eetbare en sierlijke saffraankrokus, andere herfstkrokussen en de vrolijk gele Sternbergia. Je kan ze nog voor de volle prijs inkopen, dan krijg je uiteraard voorrang en weet je zeker dat je ze hebt. Je vindt ze hier. Voor de “Aanbieding Herfstbloeiende Bollen” zoeken wij mooie soorten bij elkaar t.w.v. € 30,00 en bieden deze aan voor € 15,00.

Bekijk en bestel onze aanbieding Herfstbloeiende Bollen 
 
facebook