Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 71, oplage 120.000  
 

Zijn jullie nog thuis?

Een Nieuwsbrief in de vakantie kan je lezen op een terrasje in de Dordogne of... gewoon heerlijk THUIS!


» Tuinvreugde en Teeltplanning

Veel berichten bereiken ons per e-mail en Facebook, dat jullie genieten van een vruchtbaar en bloeirijk jaar. Af en toe een buitje, tussendoor zon, niet te warm, wat hebben we toch een heerlijk klimaat. Ik ben zelf net terug uit Cuba, het was een geweldige ervaring om daar rond te kijken en rijden (pas op: kuil in de weg!) maar die warmte vreet wel energie, zelfs de Cubanen vonden het erg warm! Een leuk berichtje deze avond, dat het Bezemwagen-pakket fantastisch aan het groeien is. Dit was een opruimpakket dat we 1 maand geleden naar de klant stuurden met veel aardappels, het resultaat: zie de foto hierbij... steeds vaker krijg ik positieve berichten van klanten die aardappels eind juni of begin juli hebben geplant, grappig! Als er vanaf nu open plekken in je moestuin aan het komen zijn, kan je onze homepage raadplegen wat je nog zaaien of planten kan. De lijst voor augustus/september vind je ook hier. Deze is uiteraard niet compleet maar geeft ideeën. Voor de siertuin wordt het nu tijd voor het zaaien van tweejarige planten. Meerjarige warmtekiemers kunnen nog net gezaaid worden en de koukiemers kunnen vanaf september de grond in.

Bekijk en bestel de Twee- en Meerjarige Plantzaden


» Wat gebeurt er in augustus bij Vreeken?

Bij ons is het inmiddels nooit meer “rustig seizoen”. Alleen in de zomerperiode zijn er minder orders, maar ook veel medewerkers op vakantie waardoor de achterblijvers het toch nog “druk zat” hebben!

Om op de titel van dit stukje terug te komen: vandaag kwam al een voorbode van een nieuw seizoen binnen, de eerste partij Colchicums (Herfsttijloos) werd bezorgd, het Herfstklokje was er al eerder en de rest van de Herfstbloeiende Bloembollen (waaronder natuurlijk de topper: de Saffraankrokus) komt volgende week binnen. Ik krijg altijd weer zin in de herfst als deze bollen en bolletjes er zijn... Wie weet krijgen we weer zo’n fantastische septembermaand als in 2016!

Bekijk en bestel de Herfstbloeiende Bollen


Deze week komen trouwens de eerste, vroeg gerooide tulpenbollen binnen. Ik laat altijd een partijtje extra vroeg komen voor vakantiegangers die ze mee willen nemen naar het buitenland of toeristen, die in Dordrecht onze winkel bezoeken.

Bekijk en bestel de vroeg gerooide tulpenbollen


Volgende week komt mijn eerste zending van ongeveer 2000 kg Pootaardappels voor 2018 binnen! Uiteraard gaan deze meteen de koelcel in, maar... er zitten ook veel mooie oude rassen bij die ik allemaal ga beschrijven, proeven en fotograferen. Een leuke, maar grote klus, waar ik erg veel zin in heb. Hopelijk zitten er toppers bij, waar jullie ook blij van worden!


Ons tuinteam heeft het nog nooit zo druk gehad als dit jaar, maar mijn kwekers zitten ook na te hijgen, ze konden de vraag nauwelijks bijbenen. Er is nog een kleine stapel plantenorders, die nu te incompleet zijn om te verzenden, vanaf half augustus hoop ik weer verse aanvoer te krijgen. Rond die tijd begint ook het 2e aardbeienseizoen, want augustus (met uitloop in september) is immers een zeer goede maand om onze zomerkoninkjes te planten. Je kan ze uiteraard al bestellen.

Bekijk en bestel het sortiment Aardbeien

Zoals ik wel vaker vertel: we hebben ook 3 themapakketten gemaakt voor het geval je moeilijk een keus kan maken:

880042.1 Zwart & Wit & Klim & Reus, 40 planten € 39,00 Bekijk en bestel
880016.1 Moderne Aardbeien in 4 oogsttypen, 40 planten € 39,00 Bekijk en bestel
880039.1 Historische Aardbeien, 20 planten € 29,95 Bekijk en bestel

Uiteraard zorgen we tegen die tijd weer voor een grote voorraad van ons succesproduct: de Aardbeienbak Bato, zelden heb ik zoveel enthousiaste feedback gekregen over een artikel! 

Bekijk en bestel de Aardbeienbak Bato


» VreekenClub

Een bericht voor onze (toekomstige?) clubleden... Augustus is weer de maand, dat we graag een beroep op je doen. Deze jaarlijkse investering van jouw kant helpt ons om de megavoorraad aan zaden op te bouwen in de herfst en wij bieden je verschillende voordeeltjes, die we op onze site uitleggen. Deze herfst komt er zeker weer een exclusieve Nieuwsbrief naar onze VreekenClubleden, je profiteert van je investering en ontvangt deze jaarlijks in het groeiseizoen 100% terug. Nog geen lid maar nieuwsgierig?

Bekijk de informatie over de VreekenClub op onze website 
 
facebook