Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 70, oplage 120.000  
 

De baas op reis maar de zaak draait door...!

Mijn vakantiebonus is, dat onze medewerkers uitstekend in staat zijn om de machine op stoom te houden!


» Facebook

Tijdens mijn vakantie probeer ik al enkele jaren wat interessante berichten te plaatsen over het land waar ik dan ben: dit jaar is dat Cuba. De insteek is dan uiteraard de plantengroei en de groenteteelt ter plaatse voor jullie te belichten. Wil je deze berichten volgen? Vergewis je er dan van, dat je onze pagina geliket hebt.

Bekijk onze facebookpagina


» Hoe is het met je order?

Momenteel vordert de verzending van de honderden plantenorders goed. Het inpakken is veel werk en er zijn enorm veel orders, vandaar dat we helaas moeten vaststellen dat de deadline van eind juni (die we ons gesteld hadden) NIET gehaald gaat worden. We zijn nu met orders uit begin maart bezig...

Verwacht je nog planten van ons en ga je binnenkort op vakantie? Mail die data dan even door, we zullen deze op een veilige plek vermelden om te voorkomen dat de doos met planten de reis (en terugreis) niet zal overleven.

Sommigen van jullie wachten nog op (meestal kleine) zadenorders. Dit komt omdat we door de grote en massale verkopen geheel door voorraden heen zijn geraakt. Uiteraard hebben we constant zaden bijgekocht, maar er zijn ook veel soorten die wachten op nieuwe oogst. We proberen nog contact met je te leggen over deze orders.


» Droogte en hoe je planten de vakantie overleven

In mijn vorige Nieuwsbrief stak ik de loftrompet op de regentijd, die we even mochten genieten. Helaas is deze weer verdampt en ik hoorde van veel Belgische klanten, dat zij zelfs helemaal geen regen hebben gehad en ernstige droogte doormaken. Als dat maar niet gecompenseerd gaat worden met enorme zomerbuien waardoor de Ardennen weer met overstromingen te maken krijgt!

Om kleinschalig de droogte tijdens je vakantie te kunnen opvangen kan ik nog enkele tips geven en hulpmiddelen aanreiken. Mijn eigen dakterras wordt geheel “bewaakt” door het Gardena Micro Drip Systeem. Je hebt er een buitenkraan voor nodig, het werkt fantastisch. 2 sproeiklokken en 2 afgetakte ringleidingen voorzien mijn grote dakterras en inpandige terras 3x per dag van water. Dit systeem verkoop ik zelf niet, je kan deze bij veel tuincentra vinden. Voor kleinere hoeveelheden planten hebben we wel wat oplossingen.

Bekijk en bestel de Watergeef hulpmiddelen

Veel mensen hebben onze wateropvangbakken ontdekt, die je als een grote schotel onder je planten kan gebruiken. Deze kan je wel of niet voorzien van een bevloeiingsmat.
Niet alle bakken zijn meer op voorraad, misschien komt een grote importorder uit Engeland nog net op tijd...

Bekijk en bestel de Water(opvang)bakken

Bekijk en bestel de Bevloeiingsmat


» Nieuw product voor mulchen

Door een Vlaamse kweker werden we gewezen op een onverwacht nieuw product om aan te bevelen aan klanten: STROKORRELS! Normaal worden ze gebruikt in stallen, je strooit ze uit en vervolgens wat water er overheen. De korrels vallen vervolgens uiteen tot een mooi, zeer fijn stro. In combinatie met Microferm zorgt dat voor een gezonde omgeving voor je dierbare vee.

Je snapt dat dit niet de reden was, dat ik een proeforder met deze korrels heb geplaatst. De voornoemde Belgische kweker gebruikt de korrels als mulch en toplaag op zijn opgepotte planten! En dat bracht me op het idee om ze (naast voor potten) ook voor de tuin te propageren: een betrekkelijk voordelige en zeer biologische toplaag om alle gewassen, die zichzelf onvoldoende schaduw geven te behoeden voor te snel opdrogen na regen of sproeien. Krootjes, Knolvenkel, Radijs, Wortelen... allemaal gewassen die rustig door moeten groeien en dus gevoelig zijn voor stilstand in de groei. Een van de geheimen is dan om ze een goede mulchlaag te geven.

Ga er eens mee experimenteren, wij zijn enthousiast!
(Ik besef opeens dat het werkwoord strooien van stro afkomstig is...)

Bekijk en bestel de Mulch strokorrels


» Laatste Opruimingsactie vóór de vakantie

Wat een heerlijk gevoel voor ons, dat jullie ons “los” hebben gemaakt van de pootaardappels, bloembollen en eetbare knolletjes en bolletjes. We hebben nu alle partijtjes die nog los lagen verpakt en er is nog een kleine sortering beschikbaar gekomen. Deze wil ik combineren met de jaarlijkse uitverkoop van eetbare paddenstoelensets tot een aantrekkelijk totaalpakket.

Het pakket heeft een verkoopwaarde van € 100,00 en bestaat uit:

  • Enkele complete kweeksets voor de teelt van heerlijke paddenstoelen.
  • Verschillende porties Zuid-Amerikaanse knolletjes zoals Mashua, Oca en Ulluco
  • Rode plantuitjes om nog een jong en pittig uitje te kunnen telen.
  • Nog een klein restje bloembollen van geannuleerde orders e.d.

We maken een zo gevarieerd mogelijk pakket, ik noem deze “Laatste Koelcel Schatten” en bied deze aan voor € 39,00 Er is niet veel voorraad meer, dus bestel op tijd... Door een druk weekend kan ik niet controleren of er teveel besteld wordt, wie het eerst komt, het eerst maalt...! 

Bekijk en bestel onze Laatste Koelcel Schatten 
 
facebook