Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 68, oplage 120.000  
 

Opluchting en Focus

We zijn als team opgelucht dat de grootste drukte voorbij is, maar... we kakken nog niet in want nog niet iedereen heeft de complete order thuis!


» Plantencampagne

De tuin staat weer helemaal propvol en de plantencampagne komt goed op stoom. Met andere woorden: iedereen die planten heeft besteld kan de komende weken haar of zijn order verwachten. Mijn kwekers zuchten en steunen, dat ze nog nooit zoveel verkocht hebben (niet alleen aan mij), de aandacht voor eetbare planten rijst (letterlijk) de pan uit. Wij waren en zijn op dat gebied pionier en trendmaker, je ziet nu in elk zich respecterend tuincentrum een hoek met eetbare planten.

Opvallende toppers zijn dit jaar de Yakon en Zoete Aardappels. Maar alle citrussoorten (vooral djeroek poeroet), de crosne, smeerwortel, eeuwig moes, citroenverbena (niet aan te slepen), daslook (net op), Franse dragon, mierikswortel, de vele muntsoorten en tajerblad spelen ook een flinke viool mee.

Welke soorten planten worden het meest verkocht? Een typische journalistenvraag, die me vaak gesteld wordt. Welnu, dat zijn er 4: Asperges (met afstand op 1), verder Rabarber, Daslook en de Kerriebladboom. Die laatste ondervindt (door importverbod van stekken uit de tropen) wat teeltproblemen die we dit jaar hopen te tackelen zodat de honderden wachtende orders op deze smaakmaker geleverd kunnen worden!

De komende weken is ook ons sortiment druiven weer compleet. We krijgen volgende week nog 1 grote zending van jonge druivenplanten binnen en dan staan er weer tientallen toprassen voor jullie klaar.

Bekijk ons sortiment Eetbare Planten


» Naleveringen

Dit jaar konden we onze orders completer leveren dan andere jaren, maar elk jaar zijn er minstens 100 soorten met problemen: oogst uitverkocht, oogst mislukt, geen communicatie meer met de kweker etc. Mijn dagelijkse uitdaging (een minder optimistisch persoon zou het “kwelling” noemen) is om te zorgen dat de lege plekken gevuld blijven in onze zaadrekken. Wie een lopende nalevering nog niet heeft ontvangen: weet dat het mijn aandacht heeft en je ontvangt zoveel mogelijk binnen de zaaitijd je order in huis. Waar dat niet lukt: weet dan dat de zaden optimaal vers zijn voor het volgende seizoen...


» Opruiming Aardappels, Bloembollen en Eetbare Bollen en Knollen.

De planttijd van aardappelen, bollen en knollen nadert zijn grens. Hoewel ze nog best enkele weken conditie houden, is het goed om nu de opruiming te starten.


Uitverkoop Eetbare Bollen en Knollen

We maken een selectie van eetbare knollen en bollen: Sjalotten Plantuitjes, Oca, Ulluco, Mashua e.a. voor een verkoopwaarde van minimaal € 40,00 Collectieprijs € 19,50

Bekijk en bestel de Uitverkoop Eetbare Bollen en Knollen


Einde Seizoen Pakket Aardappels

Pakket van boeiende, bijzondere en/of smakelijke aardappels uit ons sortiment. Wij maken een keus uit wat er over is.

409055.1 4-7 kg (waarde ± € 20,00) € 9,50
409055.2 7-14 kg (waarde ± € 40,00) € 19,50
409055.3 17-35 kg (waarde ± € 100,00) € 39,50
409055.4 35-70 kg (waarde ± € 200,00) € 69,50

Bekijk en bestel het Einde Seizoen Pakket Aardappels


Pakket “Vol met Bollen”

Als het seizoen vordert, vanaf de 3e week van mei, ruimen we onze bollen en knollen op. Het grootste deel zal tot groei & bloei komen, een enkele misser wordt ruimschoots goed gemaakt door het volgende: we leveren 100% meer bollen voor het aankoopbedrag (50% korting dus…)

726600.1 1 pakket (waarde € 39,00) € 19,50
726600.2 1 pakket (waarde € 50,00) € 25,00

Bekijk en bestel het pakket “Vol met Bollen”

Voor alle 3 de opruimingen geldt: de voorraad is bijna op, dus ik kan misschien niet alle orders honoreren. Wees er snel bij!


» Gezellig naar Dordrecht!

Steeds meer mensen ontdekken hoe uniek en fraai onze knusse stad is. Een dagje uit (sommige klanten plannen een hele week) is zeer de moeite waard. Wandelend door de winkel licht ik even enkele producten er uit, die je natuurlijk ook op de site bestellen kan:


Vruchtvormen

Soms moet je eens gek doen... Dat bedacht ik, toen ik in Azië een sortiment gekke vruchtvormen inkocht. Sindsdien hebben al velen van jullie de leukste reacties geventileerd! Het is nu de tijd om deze vormen aan te schaffen en zodra je appels, peren, komkommers, meloenen, kalebassen enz. zich gaan zetten kan je de vorm er omheen plaatsen en oogst je vruchten in een hartvorm, een kubus, een ster, ja zelfs een Budai of een schedel! Nieuwsgierig geworden?

Bekijk en bestel de Vruchtvormen


Groeitassen

Aan de kassa gebruiken we het liefst duurzame tassen. Onze groeitassen kan je ook los kopen en zijn fraai, goedkoop en handig als pot in tuin of terras!

Bekijk en bestel de Groeitassen


Tonkinstokken

Na mijn vorige Nieuwsbrief bestelden jullie zoveel tonkinstokken (voor het laten klimmen van stokbonen of het opbinden van tomaten) dat we onze voorraad flink moesten bijvullen. We hebben ze dus weer!

Bekijk en bestel de Tonkinstokken


Slakken bestrijden of voorkomen

Misschien wel de grootste ergernis van plantenliefhebbers zijn onze glibberige veelvraten, de slakken! Steeds meer producten komen beschikbaar, zoek het maar uit... Wat bij de één fantastisch werkt, helpt bij de ander nauwelijks, dus het blijft een gok.

* Biologische Slakkenkorrels is een directe dodelijke aanval op slakken. De werkzame stof is IJzerfosfaat, een in de natuur voorkomend mineraal.

Bekijk en bestel de Biologische Slakkenkorrels

* Kopertape kan om de wanden van een pot worden gemonteerd. Bij het “beklimmen” van de pot komt de slak moeilijk over koper heen.

Bekijk en bestel de Kopertape

* Koperringen (stevig en dik) werken volgens hetzelfde principe maar dan in de tuin. De slakken komen er moeilijk overheen omdat het koper een irriterende werking op de slijmbuik van slakken heeft.

Bekijk en bestel de Koperringen

* Slakkenborstels worden strak langs de zijkant van een verhoogde plantenbak gemonteerd. Slakken hebben moeite om er overheen te komen en zien in de meeste gevallen af van een aanval op je kostbare, jonge plantjes.

Bekijk en bestel de Slakkenborstels

* Slakken Barrière bestaat uit natuurlijke wateropnemende kleikorrels (Atapulgitic Clay) waar slakken moeilijk zich over kunnen verplaatsen, je strooit het als een barrière.

Bekijk en bestel de Slakken Barrière

* Slakkenval “Slug-X” wordt gevuld met bier en door de slimme vormgeving wordt de lokkende geur zo goed mogelijk verspreid!

Bekijk en bestel de Slakkenval “Slug-X”

* Slakkenval Roodsteen, mooi vormgegeven en past naadloos in de tuin als ornamentje.

Bekijk en bestel de Slakkenval Roodsteen 
 
facebook