Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 67, oplage 120.000  
 

Opgetogen, geconcentreerd, gedreven en tamelijk afgemat...

Even een teken van leven uit de geoliede kweekfabriek te Dordrecht!


» Perikelen

De jaarlijkse drukte is weer gegroeid, daar waren we al een beetje “bang” voor. Steeds meer kwekers (professioneel of hobbymatig) weten ons te vinden en kijken de ogen uit op onze website of in de winkel! De levertijd is momenteel gemiddeld 4 weken en we lopen iets in. Op alle fronten kunnen we de drukte goed aan, hoewel ik iets meer tijd voor het aanvullen van de voorraad zou willen hebben. Een kortere levertijd is met de enorme hoeveelheid bestellingen helaas niet te realiseren, daarvoor is ons assortiment te ingewikkeld en jullie koopgedrag te onvoorspelbaar... Ik heb wel een verzoek: mail ons zo weinig mogelijk over de status van je order, tenzij je echt ongerust wordt. Tot slot van dit verhaaltje, bij mij overheerst de dank: voor jullie vertrouwen, jullie trouw, geduld, al die fijne orders en... mijn eigen gezondheid en energie.


» Bijna op

Ik zie aan het grote aantal lege kisten in onze tuin dat er veel uitverkocht raakt.

Aardappels
Van de Aardappels raken veel rassen op, dagelijks werken we de voorraad op de site bij, zodat je weet welke rassen er nog WEL zijn, het overzicht loopt overigens 1 dag achter.

Bekijk de beschikbare Aardappels


Bloembollen
Onze Bloembollen zijn ook flink gedecimeerd, de voorraadafname houden we niet bij, wees dus snel met bestellen als je nog wat keus wilt. Wat op de site “open” staat is niet gegarandeerd beschikbaar. Geef ons ruimte om vervangers te kiezen, dan maken we er een mooie levering van!

Bekijk ons sortiment Zomerbloeiende Bollen


Aardperen en Zonnewortels
De laatste Aardperen en Zonnewortels vinden een nieuw baasje.

Bestel een opruimcollectie hier


» Ze zijn er of ze komen snel

Onze tuin begint zich langzamerhand te vullen met een boeiend sortiment. Elke week komen unieke (soms zeldzame) planten van onze toegewijde, biologische kwekers.


Aspergeplanten

De Aspergeplanten zijn binnen! Prachtige, zware planten (A-kwaliteit) die volgend jaar al een voorzichtige oogst geven. Asperges worden geleverd als “klauwen”, een flinke wortelpartij met groeipunt(en). De 2 rassen, Grolim en Gijnlim worden beschreven op onze site, waar je ze ook kan bestellen.

Bekijk en bestel onze Aspergeplanten 


Aardbeienplanten

Volgende week beginnen we met de Aardbeiencampagne. De schaarse, meer zeldzame rassen krijgen we pas in augustus, maar het merendeel van de likkebaardend lekkere aardbeien komen er dus binnenkort aan!

Bekijk en bestel ons sortiment Aardbeienplanten 

Heel populair zijn onze 2 themapakketten, die voor zichzelf spreken.

Bekijk en bestel onze themapakketten Aardbeienplanten


Aardbeienbakken

Een schot in de roos blijken onze Aardbeienbakken te zijn, ideaal voor “op hoogte” kweken van aardbeienplanten, zonder de uitlopers te beschadigen.

Bekijk en bestel onze Aardbeienbakken

Compleet met planten kan je deze bakken ook kopen.

Bekijk en bestel een Aardbeienbak inclusief planten


Daslookplanten

Wacht niet te lang voor de fraaie Daslookplanten, ze beginnen bijna te bloeien en groeien graag op een schaduwrijk plekje. Heerlijk pittig door de salade, in soepen en legio andere gerechten!

Bekijk en bestel onze Daslookplanten


Yakon

Onze Yakon-knollen zijn uitverkocht, we gaan nu over op de planten.
In de loop van deze maand hopen we voldoende voorraad te hebben om de enorme vraag aan te kunnen. Wie Yakon nog niet kent: lees rustig mijn verhaal op de site, het is werkelijk een sensatie om een knol te proeven met zo’n heerlijke, lichtzoete en frisse smaak!

Bekijk en bestel onze Yakon-planten


Zoete Aardappels

Vanaf mei (dus nog even geduld, want ze kunnen niet tegen kou) begint het seizoen voor de Zoete Aardappels. Deze worden als jonge planten verkocht, we hebben een grote keus, die bestaat uit productierassen (de eerste 9) en siervariëteiten (de laatste 8).
Bestel ze gerust alvast, dan weet je zeker, dat je er niet naast grijpt.
De vraag is enorm...!

Bekijk en bestel onze Zoete Aardappels 


Tomaten- en Peperplanten

Ik werd aangenaam getroffen door jullie enthousiaste reacties op mijn eerdere aankondiging van de komende pakketten Bijzondere Tomaten- en Bijzondere Peperplanten. De verkoop van deze planten is inmiddels een jaarlijkse traditie aan het eind van de maand mei (misschien iets eerder). Je kan je al inschrijven op deze pakketten, het aantal leverbare planten is niet oneindig...!

Bekijk en bestel onze Bijzondere Tomaten- en Peperplanten


Onderste-boven-kweek-systeem

Ken je trouwens ons onderste-boven-kweek-systeem? Topsy Turvy’s kan je gebruiken voor tomaten, pepers, paprika, aubergine etc. Wij kochten vele pallets van deze bakken, het eind is in zicht, ik zal ze gaan missen...

Bekijk en bestel ons Onderste-boven-kweek-systeem


» Nieuw al binnen, nieuw komend

Het is me gelukt om het afgelopen jaar 460 nieuwe producten aan onze sortering toe te voegen. Je kan deze noviteiten volgen op onze site en zelfs per maand “fine tunen”.

Bekijk en bestel onze noviteiten


Twee juweeltjes van Boeken

 

Onze boekencollectie wordt uiteraard ook telkens uitgebreid en er vallen (gelukkig) oude titels weg. Ik ben erg kritisch welk boek ik wel of niet ga verkopen.
2 juweeltjes van de laatste maand zijn “Een Kleine Eetbare Tuin” (184 pagina’s) en “Het Nieuwe Moestuinieren”, een dik naslagwerk van 840 pagina’s. Ik feliciteer de schrijvers (m/v) Madelon Oostwoud en Hans van Eekelen met deze leerzame boeken. Wat een werk hebben jullie hieraan gehad! 

Bekijk en bestel deze boeken


Kiwibessen

In samenwerking met Universiteit Gent zullen we in het najaar een collectie Kiwibessen aan jullie voorstellen. Er is de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het ontwikkelen van nieuwe rassen. Momenteel zijn we bezig met het samenstellen van collecties, dat belooft iets unieks te worden, wordt vervolgd! 
 
facebook