Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 66, oplage 120.000  
 

Het feest kan beginnen...

De fanatieke zaaiers en kwekers hebben al (lang) bij ons gebuurd, maar voor veel van jullie betekent de maand maart het startschot voor een hoopvol tuinjaar!


» Volle boel

We groeien al jaren uit ons jasje op de Voorstraat, maar ja... hechting is een vreemd verschijnsel. Op dit moment halen mijn medewerkers al hun inzichten uit de kast om onze magazijnruimtes zo efficiënt mogelijk vol te stouwen!
Bijna alle zomerbloeiende bloembollen zijn binnen, alle pootaardappels zijn in kleine zakjes verpakt, zowaar zijn er al weer rassen uitverkocht! Dit jaar worden 125 experimentele rassen aardappels door ons opgezet in Portugal.

Hopelijk hebben we meer geluk dan in 2016, toen de hele oogst verloren ging door een ondergelopen polder en dan in 2015 toen een Italiaanse boer ongewenst bezoek kreeg van een kudde wilde zwijnen. Drie maal scheepsrecht, ik houd vol, maar er zijn wel veel kostbare rassen verloren gegaan.


» Peperpret

Er zijn steeds meer liefhebbers die pepers kweken. Wat een verscheidenheid en wat een verbazing bij de extreem hete rassen. Blijf wel voorzichtig, want die superhete jongens moet je niet op een wondje of in je ogen krijgen! Ik ben net klaar met het invoeren van alle nieuwe pepersoorten en we zijn uiteraard trots dat we nu ruim 200 variëteiten kunnen aanbieden. Daarmee staan we in de top 10 van aanbieders in de wereld!

Peper, Paprika en Aubergine kan je vroeg zaaien, dat is nu hoog tijd. Gebruik daar een verwarmd zaaibakje voor, dat geeft veel betere resultaten dan in een kamer waar het ‘s nachts afkoelt. Ons sortiment zaaikasjes is uiteraard groot en inmiddels weer helemaal aangevuld, de niet-verwarmde kasjes kan je overigens ook op een verwarmingsmatje zetten, we verkopen verschillende maten. Nu nog de ideale zaaigrond: cocopeat gemengd met een liter zilverzand en je kan aan de slag! Heb je geen zin of tijd om te zaaien maar wil je toch genieten van bijzondere rassen? In mei krijgen we een grote collectie peperplanten, die je nu al (mag ook later) kan bestellen.

Bestel hier alvast de zeldzame Peperplanten (levering mei-juni) 


» Tomatenvertier

Met de nieuwe tomatenrassen ben ik nog niet helemaal klaar, maar ja... 270 rassen is al een mooie collectie om uit te kiezen! Nog even doorbijten, we hopen dit jaar de 400 rassen aan te tikken, voor elk wat wils!

Een grappige, groeiende groep is die van de blauwe tomaten, die het gezonde anthocyaan bevatten, kijk maar eens.

Tomaten zaai je in maart-mei, dus je hoeft nog niet te stressen. Heb je geen zin of tijd om te zaaien maar wil je toch genieten van bijzondere rassen? In mei krijgen we een grote collectie tomatenplanten, die je nu al (mag ook later) kan bestellen.

Bestel hier alvast de bijzondere Tomatenplanten (levering mei-juni)


» Pastinaken van de Bioboer

Een van onze kwekers oogst jaarlijks de lekkerste pastinaken van Nederland! We zijn geen groenteboer, maar omdat wij zo’n beetje deze vergeten groente opnieuw hebben geïntroduceerd in de Lage Landen heb ik er een speciaal gevoel bij.

We bieden daarom voor een BEPERKT aantal klanten een heerlijke portie vers geoogste, biologische pastinaken aan voor de scherpe prijs van € 5,00

Bestel de biologische Pastinaken


» “Dies und Das...”

Een uitdrukking waar ik een warm gevoel bij krijg, omdat een van mijn Duitse tuinvriendinnen deze als titel gebruikt voor haar jaarlijkse lijst verzamelde zaden en knollen, die zij voor zichzelf en mij teelt. Een bron van vele interessante noviteiten! Nu luidt het een kleine opsomming in van een paar artikelen die ik extra onder jullie aandacht wil brengen.


Daslook

Deze week kregen we onze jaarlijkse zending prachtige daslookplanten binnen. Biologisch geteeld (zoals al onze planten) is dit een smakelijke en makkelijk te telen plantje, zet ze lekker in de schaduw en knip regelmatig een blaadje fijn over je gerechten!

Bestel hier de Daslook


Aardperen en Zonnewortel

De voorraad nadert zijn einde, je kan ze meteen planten en ze groeien op elk zonnig plekje van je tuin. We verkopen zeer productieve, mooie rassen en zijn daarin voorloper in Nederland. Voor 2017 staan er weer enkele proeven van nieuwe rassen te wortelen.

Bekijk ons sortiment Aardperen en Zonnewortel


Plantenverlichting

Ken je dat? Je hebt gezaaid, alles ontkiemt, maar groeit te hard en de plantjes zijn zwak of vallen om. Oorzaak: gebrek aan licht! In onze vorige Nieuwsbrief introduceerden we onze fantastische LED-serie, waarmee je zelfs in een donker hoekje gezonde plantjes kan kweken. Elke zaailiefhebber verdient zo’n lamp, zet het op je verlanglijstje.

Bekijk ons sortiment Plantenverlichting 
 
facebook