Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 64, oplage 120.000  
 

We wensen wat af...

... voor goede feestdagen, een goed 2017, enfin: beter wensen dan verwensen nietwaar?


» Wensen en dromen

Als kind leerde ik dat een wens niet egoïstisch mag zijn, het brengt je in een spiraal van “het streven naar meer”, wat eindigt in ontevredenheid! Wie kent nog dat prachtige verhaal van het Tovervisje en het dwergenechtpaar Piggelmee? Het einde was weliswaar voor mij als kind wat teleurstellend, want wat had je op die leeftijd met koffie van Van Nelle, maar de boodschap bleef wel hangen. Later kwam het sprookje van Aladdin deze wensproblemen nog eens versterken. Ik moet dus voorzichtig zijn met mijn wensen voor anderen en mezelf, hier is een oprechte poging:

Voor jullie wens ik een jaar met veel passie en plezier in het kweken, geduld als de klusjes veel tijd kosten, geduld als het weer even tegen zit, mildheid als de slakken even dachten dat je hèn aan het voeren was, trots op het resultaat van prachtige bloei en trots als je lekker kookt met je eigen groente!

Voor ons als bedrijf wens ik: heel veel klanten weer dolblij maken met onze (vol liefde verzamelde) collectie, energie en werkplezier voor mijn team van 25 schatten van mensen, een stapje verder in het proces van bedrijfsovername (ik wil binnen 8 jaar het stokje wel overdragen) en voldoende omzet om deze arbeidsintensieve Zaak een lange toekomst te geven.


» Nieuw in ons sortiment

Ik maak nog 1 weekje tijd voor het op grote schaal opnemen van interessante nieuwe soorten. Een leuke, maar tijdrovende klus, waar ik straks noodgedwongen weer mee moet stoppen omdat het “gewone” werk me (100 uur per week) gaat opslokken. De afgelopen 10 weken zijn er al 110 noviteiten toegevoegd, je kan dit op onze site per maand bijhouden.

 
Fluweelboon

Bekijk hier de noviteiten uit november 2016

Bekijk hier de noviteiten uit december 2016

Bekijk hier de noviteiten uit januari 2017

Enkele soorten zijn schaars en willen we exclusief houden. Deze leveren we alleen aan leden van de VreekenClub.
Tot nu toe 2 soorten, maar er komen er meer!
Zorreg dat je d’r bij komt...

Klik hier om lid te worden van de VreekenClub


» “Mag ik jullie zaden verkopen?”

Steeds vaker klinkt deze vraag en uiteraard zijn we er vereerd mee! Heb je een speciale winkel met persoonlijke aandacht voor je klant? Een actieve winkel op je moestuincomplex? Een Open Tuin, Museum of Botanische Tuin? Jullie zijn allemaal geschikt als gegadigde! Hoe gaat dat in zijn werk?

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.
Deze verkopen we tegen kostprijs: € 19,95  

Dan mag je gaan “bladeren” door de site om te kiezen wat bij jou of jullie past, om te kiezen voor jouw klanten. Uiteraard zijn er spelregels en we bieden een mooie korting. Denk er eens over na, geniet en profiteer mee van het grote succes dat wij hebben!


» Hebbelorus...

Een woordgrapje van plantenmensen onderling, we bedoelen natuurlijk HELLEBORUS, het Nieskruid of Kerstroos. Een van onze kwekers biedt een zeer interessant pakket aan, dat ik graag naar jullie doorspeel. Het pakket bestaat uit 10 planten in 10 verschillende soorten. We verzamelen eerst de orders en laten vervolgens in één keer de planten van mijn kweker komen, eerst bestellen dus en niet onaangekondigd in de winkel komen... Normaal (in tuincentra) kost zo’n verzameling bijzondere Helleborussen tussen de € 40,00 en € 50,00 wij mogen ze aanbieden voor € 35,00.

Klik hier voor deze bijzondere collectie Helleborussen


Helleborus orientalis - LENTEROOS OF VASTENROOS

De boeitijd van deze beauty is februari tot april, elk jaar weer maandenlang een voorjaarsbode! Geef ze een plek in de zon of halfschaduw in goed drainerende grond die ook niet mag uitdrogen. Het blad is zomer en winter groen en vernieuwt zich in de zomer. Herten eten niet van deze plant!

  • ‘Double White Spotted’ (we leveren in 9 cm pot)
  • ‘Double Pink Spotted’ (we leveren in 9 cm pot)
  • ‘Dark Rose’ We selecteren fraaie zeer donkere bloeiers. (we leveren in 12 cm pot)

Helleborus argutifolius - CORSICAANSE HELLEBOOR

Een prachtig bladerdek (met getande bladeren) wacht ‘s winters op de bloei, die meestal in februari begint en doorgaat tot in april omdat de groenwitte bloemen uiteindelijk steeds groener worden en de plant een extra bladfunctie geeft.

  • ‘Green Leaves’ grijsgroen blad (we leveren in 9 cm pot)
  • ‘Silver Lace’ zilvergroen blad (we leveren in 9 cm pot)

Helleborus x sternii

Dit is een kruising tussen de H. argutifolius en lividus, het beste van beide verenigt dit soort: wintergroen met fraaie, 60 cm hoge bloeistengels in de late winter met groenroze bloemen.

  • ‘Green Leaves’ grijsgroen blad (we leveren in 9 cm pot)
  • ‘Silver Lace’ zilvergroen blad (we leveren in 9 cm pot)

Helleborus lividus

Deze Nieskruid uit Mallorca heeft wat fijner, meestal getand blad, groen met een grijze waas. De enorm ijverige bloei is groenwit tot donkerroze van kleur, het buitenblad en de bloeistengels zijn fraai roze gekleurd en extra zichtbaar door de knikkende bloemen. De bloei begint soms al december en gaat door tot maart, bij strenge vorst is een acryldekentje aan te bevelen...

  • ‘Pink’ (we leveren in 12 cm pot)
  • ‘Lilac’ (we leveren in 12 cm pot)
  • ‘White’ (we leveren in 12 cm pot)

» Lezingen bij je tuinclub

Een paar jaar geleden zijn we gestopt met markten, beurzen en ben ik zelf (na 25 jaar crossen door Nederland) gestopt met lezingen. Gewoon geen tijd meer en gericht op andere activiteiten. Regelmatig hoor ik van vakbroeders dat zij hele boeiende avonden verzorgen en bij deze presenteer ik je:

Jan Kuiperij uit Doetinchem!

Vanuit eigen ervaring vertelt hij boeiend en avondvullend over de teelt van groente “Uit eigen Tuin”. De inhoud van zo’n avond vind je in dit document, van harte aanbevolen! 
 
facebook