Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 60, oplage 120.000  
 

Verrijkt ondergedompeld...

Een kleine maand op reis heeft ons goed gedaan, nu trekt het werk me weer in de zaadspelonken!


» Bezemwagen

Het voorjaar en de zomer zijn als seizoen inmiddels wel weggeveegd, de sporen van deze jaargetijden beginnen in ons bedrijf ook aardig uit te wissen. Ons “zaad-vul-team” werkt zich al met vastberaden wanhoop door de enorme berg vulklussen (we verpakken onze zaden het meest zelf) en de bloembollenvoorraad wordt momenteel (na mijn vakantie) nog 1x flink aangevuld om de nog wachtende orders compleet te maken. In de tuin vermeerdert de hoeveelheid fruitstruikjes en -boompjes, de kruidige rozen komen volgende week binnen. De kruidachtige planten zijn gedecimeerd en bijna op, tijd voor de laatste bezemwagen dus! Jullie hebben zeer ruim gereageerd op de 2 tuinopruimingen, maar ja… we hadden ook wel errug veel voorraad. Ik kan nog een paar laatste “bezemwagenpakketten” maken voor diegenen, die voor een koopje veel planten willen: Je mag als bezemwagen dienen en ons "los" maken door dit pakket aan te schaffen.

Het pakket bestaat uit winterharde en subtropische smaakmakers, waaronder eetbare knolletjes, zoete aardappelplanten etc. We hebben gemengde pakketten samengesteld t.w.v. € 100,00 en bieden deze aan voor € 39,95. Wees er snel bij, want op=op en ik kan niet altijd op tijd de aanbieding uitzetten.

Klik hier voor meer informatie of bestellen

 

» Wat gaat en wat komt

De hele maand november kan je nog bollen planten. November is zelfs de meest ideale maand om knoflook te planten. Daarnaast hebben we nog prachtige soorten look

Binnenkort gaan de knollekes weer binnenkomen, ik verwacht een uitbreiding in het sortiment Aardperen, we krijgen het gladde broertje van de Aardpeer: de Zonnewortel dan ook binnen. Verder komen er al van diverse telers pootaardappels binnen, veel nieuwe rassen, waar ik uiteraard een keer op terugkom. De biologische dahlia’s komen ook binnenkort, maar die moeten nog vorstvrij overwinteren. Zullen we dan eindelijk eens een echte winter krijgen?

 

» Kan je nog iets zaaien?

Met een (statistisch) toenemende kans op een zachte winter, kan je best buiten nog wat zaaien. Het financiële risico voor een hobbyist is niet groot, je kan nog eens een teeltgokje wagen! Mensen die in de kas tuinieren of een kasje of tunnel hebben kunnen nog meer wagen. Ik heb een overzicht gemaakt, dat je hieronder vindt, laat je er door inspireren, ik pretendeer niet dat de lijst compleet is.

Wat je nog kan zaaien in november-december

 

» Leuk koopje

Soms hoef ik niet te zoeken naar een aanbieding maar komen de fabrikanten naar me toe. Zo hadden we vorig jaar die scherpe aanbieding met acryldoek. Deze week ruimde een tuinbouwbedrijf enkele artikelen op en bood ze mij aan. Hier kan ik de komende tijd leuke aanbiedingen van maken! We starten met bonenstokken van Tonkin 240 cm.

Ze gaan jaren mee, ik bied ze aan in bundels van 100 stuks in een dikke kwaliteit van 22 mm voor € 55,00 een tamelijk scherpe prijs! Deze dikkere tonkinstokken gaan 2x langer mee dan de veel aangeboden dunnetjes… De aanbieding kan je het beste afhalen, verzenden is wat kostbaar.

Naar de tonkinstokken op website

 

» KIEMKRACHT
90 jaar Vreeken’s Zaden

Het Jubileumboek is binnen! Op 17 november wordt het eerste exemplaar aan de burgemeester van Dordrecht Arno Brok uitgereikt tijdens een flitsend eindfeest met (oud)medewerkers, familie en vrienden en vanaf de 18e zullen we met het verzenden van dit prachtige boek beginnen. Ik ben supertrots op het eindresultaat, het boek geeft op een speelse en eerlijke manier onze bedrijfsgeschiedenis weer met veel foto’s en interviews. Het is een hommage aan mijn vader en grootvader! Maar we hebben het boek ook verrijkt met achtergrondverhalen over groenten en bloemen, die je zeker zullen bevallen en die nooit of nauwelijks gepubliceerde informatie bevat.

Op 18 en 19 november doe ik een signeersessie voor iedereen die in de winkel het boek komt kopen, uiteraard met een leuke extra tekst op verzoek. Bestel het boek gerust alvast, voor de prijs (€ 19,95) hoef je het niet te laten!

Het jubileumboek alvast bestellen

 


 
 
facebook