Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 59, oplage 120.000  
 

Nog niet aan denken!

Terwijl jullie genieten van een paar heerlijke septemberweken mogen wij de herfst al voorbereiden. Blijf genieten, wie weet dat het mooie weer aanhoudt: een Californische herfst zou een hoop goed maken...

 

» Gemist?

Ik heb in de vakantietijd enkele Nieuwsbrieven verzonden en het is logisch dat je deze wel eens wegklikt. Nu de werkelijkheid van tuinonderhoud en werkhervatting zich weer aanmeldt wil ik je toch nog even herinneren aan enkele seizoensproducten:

Het staartje van ons aardbeienseizoen

Nog enkele weken kunnen we onze voorraad aanvullen en kan je dus nog planten inslaan voor een vruchtbaar 2017.


 

Herfstbloeiende bollen

Gegarandeerd een verrassing in je tuin en (in het geval van Saffraankrokus) nog eetbaar ook! Het sortiment is klein maar fijn, slechts 10 soorten.

Klik hier alle 10 de soorten

 

» Eerste aankondiging van de Grote Tuinopruiming

Met een vleugje melancholie nemen we elk jaar in september-november afscheid van een deel van ons plantensortiment. Tot volgende week wordt overigens de voorraad nog aangevuld voor de laatste orders.


Een uitgelezen kans voor jullie om een mooi sortiment planten voor een kleine prijs aan te schaffen! We maken voor de opruimpakketten een ruime keus uit 2 sortimenten: Eetbare Planten en Bijzondere Planten. Het sortiment Fruit bouwen we juist op, maar daarover in een latere Nieuwsbrief. Alle winterharde en subtropische planten mogen weg. De tropische planten (vooral specerijen) houden we jaarrond op voorraad en doen niet mee. Misschien smokkelen we er wel eentje tussen om de pakketten nog afwisselender te maken. De keus zal zijn: kruiden, smaakmakers, opgepotte bijzondere knolgewassen, zoete aardappelplanten en specerijen. We maken voor elke bestelling een mooi verrassingspakket!

1 pakket t.w.v. minimaal € 50,00 bieden we aan voor € 29,00

Klik hier om 1 pakket te bestellen

3 pakketten t.w.v. minimaal € 150,00 bieden we aan voor € 89,00 en portovrij

Klik hier om 3 pakketten te bestellen

 

» De Bollen in je eigen tuin...

Jij hoeft niet naar de Bollen, zoals Louis Davids zong, maar de bollen komen naar jou toe! Terwijl de herfstbloeiers uitdunnen zijn we hard aan de slag om ons sortiment voorjaarsbloeiende bollen en knollen op te bouwen.

Bijna 600 soorten mogen we aanbieden, de helft is al binnen, meestal zijn we begin oktober echt helemaal compleet. Neem maar eens een kijkje in ons sortiment er wordt al volop besteld! Elk jaar lukt het weer om mooie nieuwe soorten toe te voegen. Dit jaar zijn dat er 15, een enkele is terug van weggeweest. Klik hier voor deze nieuwkomers.

 

» Bericht van een vakbroeder

Ik vertelde het al aan de VreekenClub-leden: een van de meest productieve en bekende tuinboekenschrijvers is Rob Herwig. Zijn vader (H.J.) schreef al boeken en zijn dochter Modeste (ruim 40 titels) zet deze traditie op haar eigen wijze voort. Ik heb in mijn carrière heel wat geleerd van de Herwigs en zij op hun beurt genoten weer van de zaden die ik aanbied. Rob wil graag zijn kennis op een betaalbare wijze beschikbaar stellen. De “gewone” boeken die hij schreef (inmiddels ruim 70 titels!) zijn nog volop tweedehands te koop maar sinds enkele jaren schrijft hij e-books. Kijk maar eens op www.herwiggarden.info. Voor nog geen € 4,00 wordt je de bezitter van zo’n kostelijk (digitaal) boek.

De eerste 20 bestellers van onze Tuinopruiming mag ik van Rob belonen met een gratis "Moestuin e-boek". Hij ondersteunt hiermee heel sympathiek ons 90-jarig bestaan. Bedankt Robbert en alvast gefeliciteerd met je 81e verjaardag volgende week vrijdag!

 

» Geen perfectie

Ken je dat spanningsveld tussen het perfecte plaatje in je hoofd en de werkelijkheid? Ik heb al jong geleerd dat in onze branche van levende producten de natuur soms grilliger is dan wij met onze slimmigheid kunnen bedwingen.

Zo kan het gebeuren dat de oogst die je verwachtte (en die wij beloofden) er heel anders uitziet. Onze partij Peper Madame Jeanette bleek een hete, oranje Ajoema te zijn. Bijna goed maar niet zoals beloofd. Meld je bevindingen altijd, dan blijven we scherp en kunnen fouten herstellen. De Kerriebladboom, Bodhiboom en enkele andere soorten botsten tegen de teeltkunst van onze kwekers aan. Ze willen niet groeien... Volgend jaar hopen we het lek boven te hebben en houden je bestelling graag actief.

Van een klant kregen we klachten over de Abessijnse Gladiolen, die we ook op onze jubileumfeesten aan jullie cadeau hebben gedaan. Een ander stuurde juist dankbare foto’s. We willen graag weten of anderen ook ervaringen hadden met deze prachtige geurder. Wel dit jaar bij ons gekocht of gekregen.

 


 
 
facebook