Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 58, oplage 120.000  
 

Terwijl de Tuin op zijn mooist is...

... houden wij het komende seizoen voor je in de gaten!


» Aardbeiencampagne

Augustus is de maand van het natuurlijke aanbod van aardbeienplanten. De planten hebben uitlopers gemaakt, deze zijn geworteld, gekeurd (de moderne rassen althans) en opgepot.

Vanaf volgende week komen de honderden planten weer bij ons binnen en kan je het kweekbed voor 2017 aanplanten! Of (zoals velen al deden) je plant de aardbeien in de speciaal daarvoor ontworpen Aardbeienbakken.

In dit zomerseizoen kunnen we weer (beperkt) ons historische sortiment aanbieden. Mijn kweker weet nog niet exact hoeveel planten er beschikbaar zijn, dus ik verdeel ze eerlijk over de bestellers.

 

De moderne rassen (een enkele historische aardbei zit er ook tussen) vind je hier. Misschien heb je nog een bestelling lopen? In augustus gaan we leveren!

De zeldzame, historische rassen vind je hier. Vreeken zou Vreeken niet zijn als er geen aanbiedingen beschikbaar waren. Ik stel deze aan je voor:

  • Een klein pakket van 9 Aardbeiplanten in minimaal 5 rassen. Klik hier
  • Groot pakket Aardbeiplanten van de nieuwere succesvolle rassen,
    10 vroege-, 10 middentijdse-, 10 late- en 10 doordragende planten. Klik hier
  • Ons themapakket Zwart & Wit & Klim & Reus geeft de 4 meest extreme aardbeien in je tuin. Klik hier
  • Pakket van Historische Aardbeien, 20 planten in minimaal 5 rassen. Klik hier

» Cyclamen: de verrassing in de schaduw

Heb je een plekje in de tuin met gefilterde zon? Aan de rand van bomen? In de schaduw maar met open hemel? Dat zijn (mits niet te vochtig en humusrijk) ideale plekjes om cyclamen aan te planten. Ze zullen er dan verwilderen en jaarlijks bloeien in de herfst, winter, voorjaar of zomer, afhankelijk van het soort dat je kiest. Ik kreeg bericht van mijn kweker, dat hij weer prachtige planten heeft, dus als je besteld hebt, kan je in augustus levering verwachten. Ben je benieuwd naar ons sortiment van bekende en minder bekende soorten en rassen?

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Najaarsbloeiende Bollen

Hoewel deze groep bollen inmiddels een stevige plaats in ons sortiment heeft, zijn er nog steeds klanten in onze winkel verrast om kennis te maken met deze bijzondere herfstbloeiers! Binnenkort is het sortiment van 10 soorten weer compleet verkrijgbaar. Allereerst is daar natuurlijk de topper: Saffraankrokussen. Ook dit jaar zijn ze leverbaar in een zeer grote bolmaat. Je eigen peperdure saffraan oogsten is de droom van elke culinaire hobbyist en professional. We verkopen ze tegenwoordig soms met 1000 bollen tegelijk! Vervolgens de “droogbloeiers” of Herfsttijloos. Leuk om inderdaad op de tuintafel droog te laten bloeien, maar geplant in de tuin een jaarlijkse verrassing in de herfst.

Dit jaar konden we ook de dubbelbloemige variëteiten (‘Waterlily’ en ‘Alboplenum’) in een grote maat inkopen, dat is voor het eerst in ons bestaan, voorheen konden we alleen vrij kleine bollen te pakken krijgen. Naast deze soorten is er nog meer te beleven, ik noem ze niet allemaal op, kijk maar gewoon in dit overzichtelijke hoofdstuk: Heb je zin in deze bollen? Bestel ze op tijd, want we hebben ze maar kort.

 

» Vruchtvormen, nutteloos maar ozo grappig!

Op Facebook hebben we ze al geplaatst (ruim 52.000 keer gezien) en we haalden er het Algemeen Dagblad mee.

Klik hier voor het artikel in het Algemeen Dagblad

Het is een product met een knipoog, dat begrijp je. Een kubusvormige Watermeloen of Pompoen... verbazing alom! Een Fleskalebas in de vorm van een schedel, een beter idee tijdens Halloween is nauwelijks denkbaar. Wel eens een appel gezien in de vorm van een hart?

Klik hier voor nog meer soorten en vormen

 

» Al lid van de VreekenClub?

Volgende week krijgen de Clubleden weer een exclusieve Nieuwsbrief met bijzondere aanbiedingen en de uitleg over verlenging van het lidmaatschap.

Uiteraard kan je nog lid worden om mee te genieten, we mochten al een grote groep klanten verwelkomen.
We leggen de spelregels en voordelen duidelijk uit op onze site en daar kan je ook (alsof het een product is) dit lidmaatschap bestellen.

Klik hier voor meer informatie

Ben je al lid? Nogmaals: volgende week hoor je meer!


» Onze plantenverkoop

Nog steeds is onze verkooptuin de moeite waard. In deze periode verwelkomen we veel vakantiegangers, die ons gepland of toevallig “aandoen”. Winkelmanden vol met ontdekkingen verwisselen van baasje op deze manier. We vullen de voorraad zo goed mogelijk bij tot eind augustus, daarna gaan we ruimen... Deze aankomende maand wil ik in elk geval weer 1 of 2 tuinen bezoeken. Mijn doel is dan om soorten-inspiratie op te doen op het gebied van de eetbare tuin. Een combinatie met sierplanten is welkom. Wie heeft ideeën? Een eetbare tuin zoals hieronder afgebeeld zou helemaal fraai zijn...


» Wat kan je nog zaaien?

Augustus klopt aan de deur, tijd voor een nieuw overzicht van wat je nog zaaien kan.

Klik hier voor een lijstje 
 
facebook